22 Eylül 2024 Pazar

HDP?den bütçe görüşmelerinde bir ilk

HDP Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, AKP bütçesini halklara sunuyor, halkların bütçeye ilişkin taleplerini Meclis?e taşıyor.
TBMM’de bütçe çalışmaları başladı. Komisyonda bütçe görüşmeleri devam ederken HDP’nin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, bir ilke imza attı. HDP Ekonomi, sosyal medya hesapları üzerinden AKP’nin bütçesindeki tüm usulsüzlükleri gün gün halkla paylaşılacak. Yurttaşlardan gelen bütçeye ilişkin talepler de hem komisyondaki görüşmelere hem de Genel Kurul görüşmelerine aktarılacak.
 
www.hdp.org.tr üzerinden de ulaşılabilecek linkle halk bütçeye ilişkin beklentilerini, komisyonda ya da Meclis Genel Kurulu’nda gündeme gelmesini istedikleri konuları interaktif bir şekilde iletebilecekler. Bu talepler günlük olarak HDP’nin Bütçe Komisyonu üyesi milletvekillerine ulaştırılacak ve milletvekilleri talepleri bütçeye ilişkin tüm toplantılarda gündeme getirecek.
 
Sadece halka değil sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm sivil inisiyatiflere, bu yöntem aracılığıyla bütçe görüşmelerine katkı sunmaları çağrısında bulunan HDP Bütçe Komisyonu üyeleri, yaptıkları duyuruda şu ifadeleri kullandı: “Bütçe sizin vergilerinizden oluşuyor. Sizin de sesiniz, sözünüz bütçeye yansısın. AKP’nin halktan alarak haksız dağıttığı bu bütçeye dair görüşlerinizi Plan Bütçe Komisyonu’nda ve TBMM Genel Kurulunda sunmamız için iletebilirsiniz.”
 
Komisyon üyelerinin duyurusu ve ilgili linklere ulaşmak için: https://goo.gl/8JRbdd