6 Ekim 2024 Pazar

HDP Kadıköy'de emeklilerle buluştu

HDP "Bütçe Buluşmaları" kapsamında Kadıköy'de bulunan Akedemi Cafe'de emeklilerle ile bir araya geldi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) "Bütçe buluşmaları" kapsamında İstanbul Kadıköy'deki Akademi Kafe'de emeklilerle buluştu. Buluşmaya HDP milletvekilleri, il ilçe yöneticileri katıldı.

Buluşmada konuşan HDP Emek Komisyonu Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, iktidarın aklına emeklerin uzun yıllar bu ülke için çalıştığını hatırlaması gerektiğini söyledi. Köse, "Emekliler bu ülkenin ekonomisine büyük katkılar sundu. İktidar emeklileri işi bitmiş, bunların kira ödemeye ihtiyacı yok, çok küçük rakamlar ile hayatını geçindirebilir diye tanımlıyor" diye kaydetti.

Yaşadığı zorlukları anlatan bir emekli ise "Avrupa'daki emeklilerin ne hakkı varsa ben de onu istiyorum" dedi.

Bir diğer kişi ise eşi ile birlikte sağlık işkolunda emekli olduklarını belirterek "biz en iyi sınıf emeklileri olarak geçinemiyorsak askeri ücret alan vatandaş ne yapsın" ifadelerinde bulundu.

Emekli-Sen üyesi ise "Bu ülkede Kürt sorunu ve geçinme sorunu var. Bu sorunlara karşı birleşirsek örgütlü mücadele yürütürsek kazanırız. Yirmi yıl önce iktidara geldiklerinde Kürt sorunu var dediler şimdi inkar ediyorlar" diye belirtti.