20 Eylül 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi: Nadiye Gürbüz serbest bırakılsın

HDP PM üyesi Nadiye Gürbüz'ün gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, siyasette kadın rengi ve sözü ile var olmaya devam edeceklerini belirtti.
HDP PM üyesi Nadiye Gürbüz'ün gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, "Yoldaşımız Nadiye Gürbüz derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.
 
Hakkında açılan bir soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermeye giden ve gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Gürbüz için yapılan açıklamada, "AKP-MHP savaş koalisyonunun kadın kazanımlarına yönelimi her geçen gün şiddetini daha da artırmaktadır" denildi.
 
Gürbüz'ün gözaltına alınmasını AKP'nin rehin alma politikası, aynı zamanda siyasetin ve tüm yaşam alanlarının kadınsızlaştırılması yönteminin devamı olduğu belirtilen açıklamada, "Siyasette rengimizle, sözümüzle var olmamızı engelleyen ve bizlere kendi ataerkil faşist kalıplarını dayatan AKP-MHP savaş koalisyonuna karşı sözümüzü esirgemeyecek; haklı ve meşru kadın özgürlük mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz" diye belirtildi.