30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP Milletvekili Semra Güzel tutuklamaya sevk edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in hukuksuzca gözaltına alınması ve uğradığı işkenceye ilişkin adliye önünde açıklama yapıldı. Avukat Veysi Eski, açıklama sırasında Güzel'in tutuklamaya sevk edildiğini duyurdu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri ve avukatlar, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in hukuksuz şekilde gözaltına alınmasını ve uygulanan işkenceye ilişkin İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. 

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, ana akımda servis edilen işkence görüntülerini ve Güzel'in başının eğdirilmeye çalışılmasını hatırlattı. Bu durumu aktardıkları Güzel'in Emniyetin bunu özellikle yaptığını ancak başını eğmediğini söylediğini belirten Oluç, "Semra Güzel de eğmedi boynunu diz çökmedi, hiçbir siyasi temsilcimiz boynunu eğmedi, diz çökmedi. Halkımız da boynun eğmedi diz çökmedi" dedi. 

'İÇİŞLERİ BAKANI ROL ÇALMAYA ÇALIŞIYOR'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mafya iltisaklı ve irtibatlı olduğunu; tüm uyuşturucu tacirleriyle, mafya liderleriyle, yolsuzluk yapanlarla fotoğraf albümünün bulunduğunu kaydeden Oluç, "O İçişleri Bakanı rol çalmaya çalışıyor, kimden çalışıyor onu kendisine sorun" diyen Oluç, Güzel için "Edirne'de yakalandı" iddiasını da bu rol çalmaya örnek gösterdi.

'VEKİLİMİZLE DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'
Güzel'in vekilliğinin düşmediğini, iki fezleke için dokunulmazlığının kaldırıldığını hatırlatan Oluç, söz konusu yargılamada asla tutuklama çıkmaması gerektiğinin altını çizdi. Emniyetin ve Soylu'nun davranışlarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Oluç, "Semra Güzel vekilimizin halkın vekili olduğunu biliyoruz. Elbette Meclis'te yaptığımız savunmada net ifade ettiğimiz gibi herhangi bir suç işlemediğini biliyoruz, demokratik siyaset konusunda kararlı olduğunu biliyoruz. Onunla dayanışmamızı, desteğimizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" dedi. 

'VERİLECEK KARARI BİLİYORUZ'
Oluç, son olarak Türkiye'de yargının siyasi kararla hareket ettiğini, bu nedenle verilecek kararı bildiklerini de ekledi. 

AV. ESKİ: CUMHURİYET SAVCILARI SİYASİ SAİKLERLE HAREKET EDİYOR
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in avukatı Veysi Eski de İçişleri Bakanı tarafından medyaya servis edilen işkence görüntülerini hatırlattı. Soruşturma savcısına bu işkenceye ilişkin gerekeni yapmasını söylediklerinde aldıkları yanıtın, "suç duyurusunda bulunabilirsiniz" olduğunu aktaran Eski, "Görevini hatırlattık. Cumhuriyet savcısının bir suç olduğunda hemen harekete geçmesi gerekir. Bu cumhuriyet savcılarının hangi saiklerle hareket ettiğini ortaya koyuyor" diyerek tepki gösterdi. 

'TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ'
Eski, şöyle devam etti: "Aslında kendileri de nasıl hukuksuz bir süreç yürüttüklerinin, hangi saikle hareket ettiklerini, suç işlediklerini biliyorlar. Görüyorsunuz son dakika haber veriyorlar, tutuklamaya sevk edildi, gelin savunmasını yapın. Bu yargıdan bir şey beklemiyoruz."