30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP: Vekilimiz Semra Güzel'in gözaltına alınması gayri meşrudur

Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in gözaltına alınmasına ilişkin iktidar ve saray medyasının yürüttüğü kirli propagandaya dikkat çeken HDP MYK, yalanları teşhir etti. HDP MYK, "Hiç kimse halkoyuyla seçilen bir milletvekiline dil uzatama" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), hedef gösterildikten sonra hızla dokunulmazlığı kaldırılan Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Güzel'in gözaltına alınmasının gayri meşru olduğu vurgulandı. 

'BU ANLAYIŞ ÇÖP SEPETİNE MAHKUMDUR'
Güzel ile ilgili iktidarın ve saray medyasının çirkin bir dille propaganda yapmasına tepki gösterilen açıklamada, "Öncelikle milletvekilimiz Semra Güzel yaşanan çatışmalardan dolayı yakınını ve sevdiğini kaybetmiş, sorunun mağduru olmuş ve seçilmiş bir siyasetçidir. İlk günden beri gayri ahlaki her türlü söylem ve yöntemle milletvekilimizin Kürt ve Kadın kimliği hedef alınmıştır. Partimizi kriminalize etmeye çalışan, yarattığı mağduriyetlerin kurbanlarını sorumlu gibi gösteren bu anlayış tarihin çöp sepetine gitmeye mahkumdur" denildi.

'KİMSE HALKOYUYLA SEÇİLEN MİLLETVEKİLİNE DİL UZATAMAZ'
"Milletvekilimiz, iddia edildiği gibi Edirne'de değil İstanbul'da gözaltına alınmıştır. Peruk taktığına, kendisini kamufle etmeye çalıştığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Bugüne kadar her türlü saldırıya karşı direnmiş, cesaretle mücadele etmiş hiçbir arkadaşımızın mücadeleden ve onun gerektirdiği bedellerden kaçması söz konusu değildir. Elbette bu iktidarın denetiminde olan, siyasallaşan yargıya güvenmiyoruz, elbette bu yargının tarafsız, bağımsız ve vicdani bir karar vereceğine inanmıyoruz. Ancak AKP zihniyetiyle mücadele ettiğimiz gibi onun her türlü aparatıyla da mücadele etmeyi ilke edinmiş bir siyasi partiyiz" denilen açıklamada, halkoyuyla seçilen bir milletvekiline kimsenin dil uzatamayacağı kaydedildi.

'MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'
Açıklama şöyle devam etti: "Eğer bir kaçış hikâyesi yazılacaksa, halk adına siyaset yapanların, bedel ödeyenlerin değil bu halkın ve toplumun her türlü değerini çarçur eden, zimmetine geçirenler, adeta birer suç örgütüne dönüşen iktidar ve yandaşlarının kaçış hikayeleri yazılacak çok yakında. Çürümüş düzene yönelik yükselen toplumsal tepkileri manipüle edip Kürt siyasetçileri pusu hukukuyla hedefe koyan iktidar ve medyasından, hukuk önünde hesap soracağımız günler yakındır. Gözaltına alınan milletvekilimiz Semra Güzel dahil olmak üzere rehin alınan arkadaşlarımız, siyasetçilerimiz serbest kalana ve gerçek suçlular adalet önüne çıkarılana kadar mücadelemize devam edeceğiz."