20 Eylül 2024 Cuma

HDP'nin Ankara mitinginde binler buluştu

HDP'nin Ankara mitingi binlerce kişiyi bir araya getirdi. Halka seslenen Saçılık, "Sırrı Süreyya Önder Ankara'da yol açtı. Biz duble yol yapacağız. MHP'den fazla oy alacağız" diye konuştu.
HDP seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da Kolej Meydanı'nda miting düzenledi.
 
Mitinge milletvekili adaylarının yanı sıra Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile DAİŞ'in 5 Haziran 2015 tarihinde Amed'deki mitingte düzenlediği saldırıda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan da katıldı.
 
Binlerce kişinin katıldığı mitingde sinemacı Çalan, çift protezi ile mitingde dans etti.
 
Mitingde söz alan milletvekili adayı Veli Saçılık, "Sırrı Süreyya Önder Ankara'da yol açtı. Biz duble yol yapacağız. MHP'den fazla oy alacağız" diye konuştu.
 
Genç milletvekili adayı Emine Kaya, Demirtaş'ın Ankara halkları için gönderdiği mektubu okudu.
 
Milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu, kadınlar olarak değiştireceklerini belirtti.
 
Sırrı Süreyya Önder de "Gece gündüz çalıştığınızı biliyoruz. Sandıklarınıza, türkülerimize sahip çıkar gibi sahip çıkmalıyız. Bunu herkesten görevli olsun olmasın herkesten rica ediyoruz" dedi.
 
Önder şunları söyledi: "Kürt halkını dilini yüzlerce yıldır inkar ettiler, eğitimini yasakladılar. Bu halk dilini ve kendini bugünlere türküleri ile taşıdı. Bir çok daha anadilinde anne demeden önce türkülerini, stranlarını, klamlarını öğrendi. Onun için bu halk türkülerin kıymetini bilir. Türkü söyleyeni de iyi bilir. İlk demokratik zaferimizi Ankara'dan kutlamaya başlayacağız. Bu ülke bir gül bahçesine dönüşecek. O gün 24 Haziran'dır."