22 Eylül 2024 Pazar

'Her DEM direniş, her DEM özgürlük'

Antep'teki Newroz kutlamasına, gençler ve kadınların yoğun olarak katıldı. Öcalan'ın özgürlüğünün istendiği Antep Newrozu'nda tecride karşı sonuna kadar direnileceği vurgulandı.

Antep'te Newroz kutlaması için yaklaşık 10 bin kişi eski Tur Otobüsleri alanında bir araya geldi. Geçtiğimiz yıldan daha kitlesel katılımın olduğu Newroz alanında, gençler üzerinde "Mizgîniya herî mezin azadiya gelan e - En büyük müjde halkların özgürlüğüdür" yazılı pankart açtı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP), "Bijî Newroz bijî sosyalizm" pankartı alana asıldı. ESP'liler Newroz kutlamasına bayraklarıyla katıldı.

'ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK TALEP EDİLDİ'
Coşkunun bir an olsun azalmadığı Newroz kutlamasında kitle, saygı duruşunda bulundu, "Şehid namirin" sloganını haykırdı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle hapishanelerde 112 gündür açlık grevinde bulunan siyasi tutsaklar, "Bijî berxwedana zindanan", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla selamlandı. Alanda sık sık, "Bijî serok Apo", "Jin, jiyan, azadî", "Her DEM direniş, her dem özgürlük" sloganları da atıldı. Newroz alanına gelenlerin ağırlığını kadınlar ve gençlerin oluşturması dikkat çekti.

'BÜTÜN DİKTATÖRLERİN SONU SADDAM GİBİ OLUR'
Newroz Tertip Komisyonu adına DEM Parti Antep İl Eşbaşkanı Mehmet Satan söz alırken, eşbaşkan Zozan Ayhan da konuşma yaptı. Newrozun direnişin sembolü olduğunu belirten Ayhan, Halepçe Katliamını hatırlatarak, "Bütün diktatörlerin sonu Saddam gibi olur" dedi.

DEM Parti belediye eşbaşkan adaylarının halkı selamlamasının ardından PM üyesi Mehmet Bozgeyik söz aldı. Halkın iradesini gasp edenlerin 31 Mart yerel seçimlerinde halk tarafından sandığa gömüleceğini vurgulayan Bozgeyik, halkın yoksullaştırılarak açlığa mahkum eden iktidarın rantçı anlayışını sandığa gömeceklerini söyledi. Antep halkının sandığa giderek iradesine sahip çıkması gerektiğini kaydeden Bozgeyik, birleşik mücadele çağrısında bulundu.

KARATAŞ: ZİNDANLARIN SESİ OLUN
Antep Newrozu'nda 33 yıl tutsak edilen ve kısa bir süre önce serbest bırakılan Kasım Karataş kitleye seslendi.

Tutsakların selamlarını getirdiğini söyleyen Karataş, "Onların sesi olun. Onların umudu sizlersiniz. Arkadaşlarımız direniyor ve direnecek. Onlara sahip çıkarsanız, kazanacaklar. Birlik ruhu ile direnişi büyütmemiz gerekir. Birliğimizi güçlendirirsek zindandaki yoldaşlarımıza sahip çıkarız" dedi.

Karataş, DEM Parti etrafında bir araya gelme çağrısında da bulundu.

ASLAN: SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ
Son olarak DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan kitleye seslendi. PKK lideri Abdullah Öcalan ve tutsakların Newrozu'nu kutlayan Aslan, bedenini Newroz ateşi yapanları andı.

Öcalan'ın geçmiş yıllarda Newroz ile ilgili yaptığı değerlendirmelerini paylaşan Aslan, "Tecride karşı sonuna kadar direneceğiz. Kürt sorununun demokratik çözümü için mücadele edeceğiz" dedi.

Newroz ateşini Barış Anneleri ve Aslan birlikte yaktı. Kitle, alkışlar, zılgıtlar eşliğinde "Bijî serok Apo", "Jin, jiyan, azadî" sloganlarını attı.

Newroz ateşinin yakılmasıyla alandaki coşku daha da yükseldi. Sahne alan Kolektifa Ritmên Azad'ın seslendiği şarkılar eşliğinde halaylar çekilmesiyle kutlama sona erdi.