2 Ekim 2024 Çarşamba

ICOR'dan soykırım saldırılarına karşı eylem haftası çağrısı

Siyonist İsrail'in soykırım saldırılarını durdurması için mücadelenin önemine dikkat çeken ICOR, 1-7 Ekim tarihleri arasında eylem çağrısı yaptı. 

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR), siyonist İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik soykırım saldırılarının son bulması için 1-7 Ekim tarihleri arasında eylem haftası çağrısı yaptı. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Lübnan ve Lübnan halkına yönelik gerçekleştirilen barbarca ve alçak bombalamaları kınayın. Sinsi katliam çetelerini yasaklayın! 28 Eylül'de İsrail, Hezbollah'ın karargâhına yer altı bombalarıyla saldırarak lideri Hasan Nasrallah ve diğer komutanları katletti. Bu, Ortadoğu'daki savaşın daha da tırmanmasıdır. Bu korkunç ve zalim saldırıların, İsrail'ın batılı emperyalizmin ve özellikle ABD'nin koruması ve teşvikiyle neden olduğu bölgesel bir savaşa doğru atılan bir adım olduğunu göz önünde bulundurun; bu, bölgedeki durumu kötüleştiriyor ve ICOR'un defalarca öngördüğü dünya savaşı riskini artırıyor. ICOR örgütleri ve devrimci komünist ve ilerici güçler olarak, Lübnan ve Filistin halklarıyla dayanışmayı örgütlemeyi, soykırımcı savaşa ve öngörülemez küresel sonuçları olan bölgesel savaş tehlikesine karşı mücadele etmek için derhal harekete geçin. Her durumda, 1-7 Ekim haftasını Filistin'ın özgürlük mücadelesiyle dayanışma ve İsrail varlığının Filistin, Lübnan ve bölgedeki tüm halklara yönelik saldırılarına karşı bir hafta olarak aktif bir şekilde kutlayın ve derhal son verilmesi için kararlı bir şekilde durun. Siyonist İsrail Gazze ve Lübnan'dan derhal çekilsin! Bombaları durdurun. Derhal ateşkes. Uluslararası dayanışmayı yükseltelim."