İngiltere'de Filistin için eylem günü
İngiltere'de Filistin Dayanışma Kampanyası ve Savaş Karşıtı Koalisyon'un çağrısıyla sokağa çıkan işçiler, emekçiler, sanatçılar ve öğrenciler İsrail ile ilişkilerin kesilmesini ve silah ambargosu uygulanmasını istedi.
Filistin Dayanışma Kampanyası ve Savaş Karşıtı Koalisyon tarafından yapılan çağrıyla İngiltere'de bir saat iş bırakıldı. Newcastle, Manchester, Cambridge, Luton, Portsmouth ve İskoçya'nın Glasgow kentinde kitlesel katılımlarla "Filistin İçin Eylem Günü" şiarıyla sendikaların yanı sıra birçok okul ve üniversitede de eylemler yapıldı.
Kamu İşçileri Sendikası (PCS) üyesi işçiler, Ticaret Bakanlığı önünde toplanarak, "Soykırıma son verin", "İşgal derhal bitsin", "İsrail'e ambargo uygula" ve "Katliama ortak olma" sloganları atarak hükümetin İsrail'e desteğini protesto etti.
'İSRAİL'LE İLİŞKİLERİ DURDUR'
Bakanlıklarda çalışan işçilerin de katıldığı eylemde Keir Starmer iktidarının halka kulak vermesi ve İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerin durdurulması talep edildi.
Başta sendikalar konfederasyonu TUC olmak üzere birçok sendika eylem çağrısı yaptı. UNISON ve UNITE gibi üye sayısı fazla olan sendikaların örgütlü olduğu birçok iş yerinde eylemler gerçekleşti. Sosyal konut, belediye, havaalanı ve ulaşım işçileri de eylem yaparak İsrail'in katliamlarının durdurulmasını istedi.
Sendikalar, kendi binaları önünde de toplanarak açıklamalar yaptı ve İsrail'e ambargo uygulanmasını istedi.
EĞİTİMCİLER DE SOKAĞA ÇIKTI
Ulusal Eğitim Sendikası (NEU) tüm okullarda eylem örgütledi. Öğle saatlerinde öğretmenler ve okul çalışanları okul önlerinde açıklamalar yaptı. Bazı okullarda öğrenciler de öğretmenlere destek verdi.
Yüksek Öğrenim Elemanları Sendikası (UCU) da çağrı yapan sendikalar arasındaydı. Üniversitelerde yapılan eylemlerde savaşın derhal durdurulması istendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eylemde de İsrail'e ambargo uygulanması talebi yükseltildi.
‘SİLAH AMBARGOSU İSTİYORUZ'
Birçok sanatçı Ulusal Tiyatro önünde toplanarak İsrail saldırılarının durdurulmasını istedi. Yazar, şair, gazeteci ve tiyatroculardan oluşan 300 kişilik grup, "Kültür işçileri, silah ambargosu istiyor" ve "Yazarlar savaş karşıtıdır" pankartı taşıdı.