22 Eylül 2024 Pazar

İnşaat Bir-Sen'den Gökyol'a: Yapacağımız her eylem meşrudur

Beş aylık maaşı Gökyol İnşaat tarafından gasp edilen üyeleri için işyeri önünde açıklama yapan İnşaat Bir-Sen, her eylemlerinin meşru olduğunu ve kazanana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

İnşaat Bir-Sen, yüklenici firmanın Gökyol İnşaat olduğu okul inşaatında taşeron firma MRY tarafından gasp edilen işçinin haklarının ödenmesi talebiyle Sarıyer, Spine Tower'da bulunan Gökyol İnşaat önünde açıklama yaptı.

Birleşik Mücadele Güçleri ve farklı şantiyelerden sendika üyesi işçilerin destek verdiği eylemde sık sık "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "İşçiler sizin köleniz değil", "Yaşasın işçilerin mücadele birliği" sloganları atıldı; "Gökyol İnşaat'ın gasp ettiği haklarımızı alacağız" pankartı açıldı.

İnşaat Bir-Sen Genel Başkanı Adnan Akyol, patronların işçilerin haklarını vermemek için elinden geleni yaptığını kaydetti. İşçiye maaşını ödemeyen patronların tüm yasaları çiğneyerek işçilerin emeğini, alınterini, geleceğini çaldığını söyledi. Akyol, "Uyarıyoruz, işçinin hakkı gasp ediliyorsa bizim yapacağımız her şey meşrudur" dedi. Akyol, gerekirse Gökyol'a ait her yeri eylem alanına çevireceklerini söyledi.

Hakkı gasp edilen Kamil Doğan ise maruz  kaldığı haksızlıkları dile getirdi. Her şeyden Gökyol İnşaat'ın sorumlu olduğunu ancak hakkını istediğinde "Sen MRY için çalıştın alacağının bizle bir ilgisi yok" dendiğini aktardı. 5 aylık maaşı gasp edilen Doğan, "Bunlara herkes göz yumuyor, ezilen işçi. Ama işçisiz de hiçbir şeyi yapamıyorlar" ifadelerini kullandı.

BMG adına söz alan Muhammet Hizmetçi, patronlar karına kar katarken işçinin payına sefalet, aşağılanma düştüğünü belirtti. "Ama bu böyle gitmeyecek, işte burada işçi arkadaşların patronların kapısına dikilmesi gibi ülkenin her yerinde işçiler örgütleniyor, sokağa çıkıyor. LC Waikiki işçileri böyle kazandı, Bekaert işçileri böyle kazandı" diyen Hizmetçi, patronların anladığı dilin bu olduğunu kaydetti. Hizmetçi, kazananın muhakkak işçiler olduğunu vurguladı.

Eylem, sloganlarla sona erdi.