21 Eylül 2024 Cumartesi

İnşaat işçileri: Direne direne kazanacağız

Yapı Merkezi firmasının gasp ettiği hakları için 11 gündür eylemde olan inşaat işçileri, haklarını alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Yapı Merkezinin Tanzanya'da üstlendiği en uzun demiryolu projesinde çalışan Dev Yapı-İş üyesi işçilerin ücret gasplarına karşı eylemi Altunizade'de bulunan şirket merkezi önünde 11 gündür devam ediyor.

İşçilerin eylemine bugün DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, Limter-İş, İnşaat-İş sendikaları da destek verdi.

Eylemde konuşan Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, Tanzanya'da greve çıkan işçilerin bir araya gelip güçlü bir direnişle haklarını kazandığını belirterek, Türkiye'de dönen 840 işçinin de haklarını alana kadar mücadele edeceğini söyledi. Pek çok işçinin şirketi mahkemeye verdiğine işaret eden Demir, "Omuz omuza vereceğiz. Bu insanlık dışı koşulları bir şekilde bertaraf edeceğiz. İnsanca yaşayabilecek bir ücret ve sosyal hakları elde edene kadar her türlü mücadeleyi, her türlü direnişi sergileyeceğiz. Birliği, beraberliği sağlayacağız. Durmayacağız, gerekirse gündüzü geceye çevireceğiz. Olacaklardan biz mesul değiliz. Siz sorumlu olacaksınız çünkü gaspçısınız, hırsızsınız" dedi.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, işçilerin yaşadığı ücret gaspının bu coğrafyanın dört bir yanında yaşandığına dikkat çekti. "Tekstilde, metalde, lastikte, belediyelerde işçi arkadaşlarımız gasp edilen hakları için, yetmeyen ücretler için her gün sokaklarda. Biliyoruz, birleşen ve direnen işçiler kazanıyor. Onlar yüzde 1, biz yüzde 99'uz" ifadelerini kullanan Saygılı, işçilerin ülkenin dört bir yanında yaktığı çoban ateşlerinin birleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Saygılı, "Birleşirsek kazanırız, direnirsek kazanırız" ifadelerini kullandı.

Eylemde söz alan işçiler de, projede çalışan işçiler olarak çocuklarının rızkı için binlerce kilometre yol katettiklerini belirtti ve "Biz vazgeçmeyeceğiz, haklarımızı alana kadar direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Eylem boyunca, "Ücret hakkı gasp edilemez", "Direne direne kazanacağız", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "İşçiler açken patronlara huzur yok" sloganları atıldı.