22 Eylül 2024 Pazar

İşçiler hakları için iş bıraktı, CHP'li belediye başkanı tehdit etti

İzmir'de Genel-İş üyesi Kent AŞ ve Personel AŞ işçileri alacaklarının gasp edilmesi üzerine bugün işe geç başladı. Karşıya Belediye Başkanı Tugay, haklarını isteyen işçilerin AKP'nin ekmeğine yağ sürdüğünü iddia etti, işçileri haklarında işlem başlatmakla tehdit etti.

İzmir Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent AŞ işçilerinin aralık ayı ücretinin yüzde 30'u, ocak ayı ücretinin tamamı 2021 yılı toplu iş sözleşmesine ait bir aylık geriye dönük alacakları; Personel AŞ işçilerinin ise ocak ayı ücretlerinin yüzde 35'i, 2022 yılı toplu iş sözleşmesine ait bir aylık geriye dönük alacakları ödenmedi.

Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube üyesi işçiler bu sabah şantiyede bir araya geldi. İşçilerle konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, işçilerin haklarını istediği için AKP'nin ekmeğine yağ sürdüğünü iddia etti, işçileri haklarında yasal işlem başlatmakla tehdit etti.

İşçiler ise ücretlerini parça parça değil tam olarak almak ve geriye dönük alacaklarının da bir önce yatırılmasını istediklerini söyledi.