22 Eylül 2024 Pazar

İşçileri zehirleyen Barutçu patronunu aklama için açıklama

Aylardır direnen işçilere ilişkin açıklama yapan Barutçu Tekstil yönetimi, işçileri karaladı ve iftira attı. Sendikalı olduğu için işçilerin atıldığı fabrikada sendikal hakka saygı duyduklarını iddia eden yönetim, işçilerin "zehirlendik iddiasıyla" kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştığını, zehirlenmiş olsalardı ertesi gün eylem alanına gidip halay çekemeyeceğini öne sürdü.

Bursa’da faaliyet yürüten Barutçu Tekstil’de hak gasbına karşı sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve direnişe geçen 9 işçiyi zehirleyen patron Lütfü Barutçu’yu aklamak için fabrika yönetimi açıklama yaptı.

Yönetimin çelişkilerle dolu açıklamasında en çok dikkat çeken ise işçilerin sendikal hakkına saygı duyulduğu oldu. Oysa ki işçiler gördükleri baskı, gözdağı, mobbinge karşı görüşmek istediğinde talepleri reddedildi; patron Barutçu "istediğimi atarım, geçen yıl attım yine atarım" yanıtı verdi. Bunun üzerine sendikaya üye olan işçiler işten çıkarıldı.

Öte yandan işçilerin zehirleme iddiasıyla kamuoyu baskısı kurmaya çalıştığını da öne süren fabrika yönetimi, işçilerin yayımladığı videoda görülen amonyak tanklarına ilişkin tek söz etmedi. İşçileri zehirlediklerine ilişkin yalanlamaya dayanak olarak işçilerin ertesi gün yeniden eylem alanına gelmesini gösteren fabrika, işçilerin müzik açarak halay çektiklerini söyledi.