29 Eylül 2024 Pazar

'İsrail, Lübnan sınırında küçük çaplı kara operasyonlarına başlamış olabilir' iddiası

ABC News'a konuşan iki ABD'li yetkili, İsrail ordusunun "sınırdaki Hizbullah mevzilerine karşı küçük kara operasyonlarına başlamış olabileceğini veya başlamaya hazırlandığını" söyledi. 

Siyonist İsrail'in Hizbullah mevzilerini ortadan kaldırmak için sınırlı kara operasyonları da başlamış olabileceği iddia edildi. İşgal ordusu ordusu Lübnan'a hava saldırılarını dün gece de sürdürürken, ABC News'a konuşan iki ABD'li yetkili, İsrail ordusunun "sınırdaki Hizbullah mevzilerine karşı küçük kara operasyonlarına başlamış olabileceğini veya başlamaya hazırlandığını" söyledi. Yetkililer, bu değerlendirmelerini, İsrail askerlerinin sınır boyunca gözlemlenen "küçük çaplı mobilizasyonuna" dayandırdı.

Yetkililer aynı zamanda, İsrail'in henüz Lübnan'a topyekûn bir kara harekâtı düzenleme kararı almış görünmediğini, böyle bir karar verilse bile operasyonun küçük çaplı tutulmasının beklendiğini de savundu.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Nasrallah suikastı öncesinde askerlere kara harekâtına hazırlanma talimatı vermişti. Siyonist İsrail, soykırım saldırılarına gerekçe olarak Lübnan'ın Filistin halkıyla dayanışmak için gerçekleştirdiği saldırıyı bahane ediyor.