20 Eylül 2024 Cuma

'İsrail'in Beyrut saldırısını kınıyoruz'

Siyonist İsrail'in Beyrut'un güneyine yönelik saldırıyı kınayan DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, saldırının bölge halkları açısından ciddi bir tehdit olduğunu kaydetti. Hatimouğlları ve Bakırhan, "İsrail'i, Gazze başta olmak üzere tüm bölgede sivilleri hedef alan saldırılara derhal son vermeye, uluslararası hukuka uymaya çağırıyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan siyonist İsrail'in Beyrut'un güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Saldırıyı, "Uluslararası hukukla bağdaşmayan ve insancıl hukuku ayaklar altına alan" şeklinde yorumlayan Hatimoğulları ve Bakırhan, insanlık suçu olan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Siyonist İsrail'in söz konusu saldırıyla bölgede savaş ve çatışmanın geniş alana yayılmasına hizmet ettiğini söyleyen Hatimoğulları ve Bakırhan, "İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik soykırım tehdidi bu saldırıyla Lübnan'a taşınarak bölge halkları açısından ciddi bir tehdit oluşturmuştur. İsrail'i, Gazze başta olmak üzere tüm bölgede sivilleri hedef alan saldırılara derhal son vermeye, uluslararası hukuka uymaya çağırıyoruz" dedi.

Hatimoğulları ve Bakırhan son olarak Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kamuoyunu siyonist İsrail'in bölgeyi ateşe çeviren politikalarına son vermesi, kalıcı ve çatışmasız bir ortamın sağlanması için derhal harekete geçmeye çağırdı.