20 Eylül 2024 Cuma

İstanbul Adliyesi'ne yönelik eylemle ilgili iddianame hazırlandı

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik eylemle ilişki oldukları gerekçesiyle 19 kişi hakkında başlatılan soruşturmada iddianame hazırlandı. Dosya kapsamında 19 kişi hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İlk duruşma 31 Ekim'de görülecek.

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına DHKP/C militanları tarafından 6 Şubat'ta düzenlenen eyleme ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede 19 kişi hakkında 15 yıla kadar ceza isteniyor.

Eylemi gerçekleştiren DHKP/C militanları Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un, adliyenin D blok kapısında polise ateş açmasının ardından çıkan çatışmada ölümsüzleştiği bilgisinin yer aldığı iddianamede Zerrin Sarı, Seher Demir, Musa Aşoğlu ve Fehriye Erdal ile eylemi gerçekleştiren Pınar Birkoç'un ablalarının da aralarında bulunduğu tutuklulardan Necmiye Birkoç ve Necla Birkoç, Ayten Öztürk, Diyar Ersoy, Elif Ersoy, Ercan Güneş, Gamze Eroğlu, Hakan İnci, Hasan Karapınar, Meryem Özsöğüt, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Oktay Kelebek, Seda Şaraldı, Seher Adıgüzel ve Ulaş İnci hakkında 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek, ilk duruşmanın 31 Ekim'de görülmesi kararı aldı.