22 Eylül 2024 Pazar

İstanbul Newrozunu takip eden gazetecilere polis işkencesi

İstanbul Newrozunun son bulmasının ardından dağılan kitleye saldıran polisin, işkencesini kayıt altına alan bianet muhabirleri Tuğçe Yılmaz ve Ali Dinç işkence gördü. AFP muhabiri Eylül Deniz Yaşar da arama noktasında polisin tacize varan aramasına tepki gösterdiği için gözaltına alındı. Yaşar, ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. 

İstanbul'da yüzbinlerin katıldığı Newroz kutlamalarını takip eden gazetecilere polis saldırdı. Bianet muhabirleri polis işkencesine maruz kalırken, AFP muhabiri ise gözaltına alındı. 

BİANET MUHABİRLERİ İŞKENCE GÖRDÜ
Kutlamaların sona ermesinin ardından dağılan kitleye polis saldırmış, çok  sayıda kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı. Bu anlara kayıt altına almak isteyen bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz, çekimin yasak olduğu iddiasıyla engellenmek istendi. Duruma karşı çıkan ve gazeteci olduğunu belirten Yılmaz'ı polis yere yatırdı; boğazını sıktı ve darp etti. 

bianet Kürtçe editörü Ali Dinç de darp edildi. Yılmaz ve Dinç polisten şikayetçi olmak için hastaneye darp raporu almaya gitti. Yılmaz'ın polisten şiddet gördüğü anlar da diğer gazeteciler tarafından kayıt altına alındı.

TACİZE VARAN ARAMAYA TEPKİ GÖSTERDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINDI
AFP muhabiri Eylül Deniz Yaşar da polisin, arama noktasında tacize varan "üst araması"na tepki gösterdiği için darp edilerek gözaltına alındı. Birkaç saat gözaltında tutulan Yaşar, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.