22 Eylül 2024 Pazar

'İstanbul'da DEM Parti rüzgarı esiyor'

Sultanbeyli'de Adalet Nöbeti ve halk buluşmalarına katılan DEM Parti İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, tüm Sultanbeyli halkını 17 Mart'ta Yenikapı Newrozuna çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, kentte ziyaretlerine ve halk buluşmalarına devam ediyor.

Murat Çepni, Kadıköy'de DEM Parti Kadıköy ilçe eşbaşkan adayları Nimet Çelebi ve Veysi Eski ile pazar ziyaretinde bulundu ve esnaflarla görüştü.

Ardından Beştaş ve Çepni ile DEM Partililer İmralı tecridinin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle Sultanbeyli'de devam eden Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti.

'TECRİT SADECE KÜRT HALKININ MESELESİ DEĞİLDİR'
Meral Danış Beştaş, tecridin sadece Kürt halkının meselesi olmadığını vurgulayarak, "Tecridin devam ettirilmesi Türkiye'nin her tarafında savaş politikalarının hüküm sürmesi, Kürt halkının taleplerinin görmezden gelinmesi, açlığın, yoksulluğun, yoksunluğun devam ettirilmesi anlamına geliyor. Tecrit savaş politikasının bir sebebi ve sonucudur. Biz Adalet Nöbeti'ndeki bu sesin, bu çığlığın bütün Türkiye'de duyulmasını çok önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Murat Çepni ise, "Bugün demokrasi diye meydanlarda dolaşanlar eğer tecrit başta olmak üzere zindanlardaki işkencelere, hak gasplarına, bir bütün olarak orada yürütülen sindirme ve susturma politikalarına hayır diyemediğinizde, bunu gündem yapamadığınızda demokrasinin 'd'sini bile söylemiş olamazsınız" dedi. DEM Parti'nin bütün bu sorunların çözümü için mücadele ettiğini vurgulayan Çepni, hapishanelerdeki tecride, işkenceye, hak gasplarına karşı tüm kamuoyunun ayağa kalkması gerektiğini vurguladı.

'HALK BU KENTİ KENDİSİ YÖNETECEK'
Sonrasında Sultanbeyli'de kitlesel bir halk buluşması gerçekleştirildi. Halk buluşmasında DEM Parti Sultanbeyli ilçe eşbaşkan adayları Rahime Kürkçü ve Ertan Hamitoğlu ile Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni halkı selamladı.

40 yıldır sürdürdükleri mücadeleye halkla birlikte devam edeceklerini belirten Ertan Hamitoğlu, "Bu yerel seçimde de alanlarda, sokaklarda bu mücadeleyi hep birlikte veriyoruz. Bu mücadeleyi taçlandırmak bu ülkede huzuru, barışı, demokratik bir yaşamı inşa etmektir" dedi. Sokak sokak, mahalle mahalle gezdiklerini söyleyen Hamitoğlu, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir belediyeciliği halkla birlikte inşa edeceklerini söyledi.

DEM Parti'yi Sultanbeyli'de birinci yapacaklarını belirten Rahime Kürkçü, "Bu seçimde emek hırsızı iktidar partisi ve yandaşları değil tüm halkların partisi olan DEM Parti Sultanbeyli'de kazanacaktır. Bu bir gerçektir. Artık halk bu kenti kendisi yönetecektir. Hırsızlara meyil vermeyecektir" dedi.

'ERDOĞAN'IN SALDIRILARINA SESSİZ KALMADIK, KALMAYACAĞIZ'
Erdoğan'ın il il gezerek her mitingde DEM Parti'ye saldırdığını belirten Meral Danış Beştaş, Erdoğan'ın Kürtlere yönelik sözlerinde samimi olmadığını söyledi. İktidarın en büyük "Kürt dostunun" kendisi olduğunu iddia ettiğine işaret eden Beştaş, Kürt halkının AKP'yi kayyumlardan ve Kürt düşmanı politikalarından tanıdığını vurguladı. İktidarın seçimde Kürt halkının oyuna ihtiyaç duyduğu için bu söylemlere başvurduğunu ifade eden Beştaş, "Erdoğan'ın bize yönelik saldırılarına asla sessiz kalmadık bundan sonra da sessiz kalmayacağız" dedi.

Kürt halkına seslenen Beştaş, "Bize her türlü zulmü reva görenlere, bizim irademize ipotek koyanlara, bizim milletvekillerimizi, eş genel başkanlarımızı cezaevine kapatanlara, tecrit uygulayarak savaş politikasını devam ettirenlere oy vermeyelim" dedi.

'İŞÇİLERİ, EMEKÇİLERİ, KÜRTLERİ TANIMAYANA OY YOK'
DEM Parti'nin bir halk ve emek hareketi olduğunun altını çizen Murat Çepni, "Sizlerin alın teriyle bugünlere geldik" dedi. DEM Parti'nin adaylarının halka hizmet etmekten, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütmekten başka bir dertleri olmadığını vurgulayan Çepni, "Bizim yerel yönetimlerimizde halk yönetecek, müteahhitler, rantçılar, zenginler değil. Bizim adaylarımız hizmete talipler. Biz bir kaderi değiştirmek istiyoruz. Zulümle saltanat kuranlara karşı emeğin İstanbul'unu, emeğin Sultanbeyli'sini kurmak istiyoruz. Haftalardır İstanbul'da geziyoruz, halkımızla buluşuyoruz. Bir DEM Parti rüzgarı esiyor İstanbul'da" dedi.

İktidar ve ana muhalefetin sabah akşam proje yarıştırdığına işaret eden Çepni, "O projeler halklarımızın alınterinden çalınan paralarla yapılmaya çalışılıyor. Biz buna itiraz ediyoruz. O yüzden 31 Mart'ta işçileri, emekçileri yok sayanlara, Kürd'ü tanımayanlara, zindanlardaki işkenceyi, hak gasplarını görmeyenlere oy yok diyoruz" ifadelerini kullandı.

'NEWROZ'U HER YERDE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ'
Son olarak Sultanbeyli'nin Orhangazi Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Burada konuşan Meral Danış Beştaş, "Newroz bizim için sadece bir bayram değil aynı zamanda özgürlük çığlığıdır. Newroz Dehaklara karşı Kawaların büyük direnişidir ve günümüzün Dehaklarına karşı bizler aralıksız bir mücadelenin içinde olan DEM Parti olarak Newroz bayramını her yerde büyük bir coşkuyla kutlayacağız" diyerek herkesi 17 Mart'ta Yenikapı'da gerçekleştirilecek Newroz kutlamasına davet etti.

Murat Çepni ise, "İstanbul'da Newroz meydanı tüm ezilenlerin emek, demokrasi ve özgürlük çığlığının yankılandığı bir meydana dönüşmelidir. Oradan aldığımız güçle 31 Mart'ta faşizme karşı en güçlü yanıtımızı ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

Açılış sloganlarla son buldu.