22 Eylül 2024 Pazar

İstanbul'da sağlık emekçileri iş ve can güvenliklerinin sağlanmasını istedi

İstanbul'da Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaşamını yitiren arkadaşlarını anan sağlık emekçileri, çalışma koşullarının düzeltilerek iş ve can güvenliklerinin sağlanmasını istedi.

İstanbul'da sağlık örgütleri, Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Covid-19 ve sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçileri için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina önünde saygı duruşunda bulundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da katıldığı anma, salgından kaynaklı sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek yapıldı. 

Yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı anmada ilk olarak İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk söz aldı. Sağlık alanında şiddetin giderek arttığını, onlarca sağlık çalışanının görevini yaparken şiddete maruz kaldığını, kimlerinin de yaşamını yitirdiğini ifade eden Öztürk, uzun uğraşlar ve verdikleri mücadeleler sonucu Sağlıkta Şiddet Yasası'nın eksik olarak çıktığını belirti. Sağlık alanında şiddeti kabul etmeyeceklerini vurgulayan Öztürk, şiddetin her türlüsü ile mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Onun ardından konuşan Dev-Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Demir de Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bekledikleri gibi çıkmadığını dile getirdi. Salgının hızla yayıldığı bir dönemde böyle bir açıklama yapmak istemediklerini söyleyen Demir, ancak seslerini bir şekilde duyurmak zorunda olduklarını ifade etti. Sağlıkta şiddetin biran önce durmasını isteyen Demir, iktidara seslenerek sağlık alanında çalışan emekçilerin haklarının verilmesini ve çalışma koşullarının düzeltilerek iş ve can güvenliklerinin sağlanmasını istedi.