21 Eylül 2024 Cumartesi

İşten atılan inşaat işçileri geceyi parkta geçirdi

İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri son dört aydır elden verilmesi gereken ücretlerini alamadıkları gibi, patron tarafından dün gece işten çıkarıldı. İşçiler geceyi bir parkta geçirdi.

İstanbul Başakşehir'de bulunan Emlak Konut şantiyesinde çalışan işçiler dün geceyi sokakta geçirdi. Patron, sigorta maliyetini düşürmek için asgari ücreti işçilerin hesabına yatırıyor, daha fazla olan meblağı ise elden veriyor. Ancak işçiler son dört aydır elden almaları gereken parayı alamıyor. En az 45 işçi paralarını alamazken, patron dün akşam işçilerin çıkışını verdi.

İşçilerden Yusuf Ergün, Gazete Duvar’a şunları anlattı: "Şu anda parkta kalıyoruz. 4 aydır Emlak Konut çatısı altında kalan taşeron firmalardan işverene kadar paramızı keserek veriyorlar. Biz bunları gündeme getireceğiz dediğimizde ise 'yapamazsınız yapacak gücünüz yok' diyorlar. En son haberimiz olmadan ayın 31'inde çıkışımız verildi. Bizim onayımız ve imzamız alınmadan iş bitişi diye çıkış verildi. Mesela biz 30 bin alıyoruz ama bunun asgari ücret kısmı bankadan yatıyor diğerini elden veriyorlar. Aslında işveren vergi kaçırıyor. Arkadaşlarımız işverenle görüştüğünde 'her birinizden 10.000 TL keserek maaşınızın geri kalanını veririm, buna razı değilseniz hiç vermem' demiş. Biz haberini yaptırırız dediğimizde ise 'İyi ya reklamım olur' diyor. Haklarımızı alana kadar bir yere gitmeyeceğiz."