22 Eylül 2024 Pazar

Ivana Hoffmann Almanya'da anıldı

Rojava'da 7 Mart 2015 tarihinde ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann mezarı başında anıldı. Komünist gençler de Frankfurt'ta Hoffmann'ı anmak için yürüyüş düzenledi.

Rojava'nın Til Temir kasabasında 7 Mart 2015 tarihinde DAİŞ'e karşı savaşta ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann (Avaşîn Têkoşîn Güneş) mezarı başında anıldı.

Anmada sosyalist gençlik örgütü Young Struggle adına yapılan konuşmada, "Young Struggle'ın bir üyesi olarak Ivana, yaşama sevinci, kararlılığı ve adalet duygusuyla örgütümüzü ve yoldaşlarımızı şekillendirdi. Bugün artık Ivana'yı hatırlayan ve ondan bir şeyler öğrenenler sadece yakın yoldaşları değil. Adı Almanya'dan Kürdistan'a kadar dünyayı dolaştı. Ivana 7 Mart 2015 tarihinde ölümsüzleşti. Ancak bu ölümsüzlük, eylemlerimizle, tartışmalarımızla ve birbirimizle olan ilişkilerimizle her gün yeniden yarattığımız bir şeydir" denildi.

Ivana'nın bir mektubunda "kuşların ötüşünün özgürlük çağrısı gibi olduğunu" yazdığı hatırlatılan konuşmada, "Bugün de kuşların ötüşü ezilen halkların, kadınların ve LGBTİ+'ların, sınıfımızın özgürlük mücadelesidir. Biz de kalplerimizi bu özgürlük çağrısına açalım" ifadelerine yer verildi.

Mezar başı anmasında söz alan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) temsilci, "Ivana Hoffmann yeni bir dünya çağrısıdır. Eylemiyle sadece politik islamcı faşist DAİŞ'e değil, dünyanın her yerindeki insanlık düşmanı çetelere barikat oldu" dedi.

MLKP temsilcisi, "Til Temir'de biten değil, başlayan bir türkü olarak bayraklaştı Ivana. Onun Rojava gönüllüğü başvurusundaki; 'Tüm ezilen haklarımızı birleştiren mücadelemizi tanımak, her şeyden de önemlisi gerekirse devrimi hayatım ile savunmak istiyorum, sevgi ve umut dolu bir gerilla olacağım' haykırışları partimizin pratiğinde birleşti. Ivana Hoffmann ve ölümsüzleşen tüm yoldaşlar şahsında yeniden söz veriyoruz ki, partimiz özgürlük ve sosyalizm savaşını devrimci atılım ruhuyla büyütmeyi sürdürecektir. Tüm ezilen halkları Rojava devrimini savunmaya ve omuz vermeye çağırıyoruz" vurgusu yaptı.

Konuşmaların ardından Ivana Hoffmann'a ithaf edilen şiirler ve türküler söylendi.

FRANKFURT'TA EYLEM YAPILDI
Komünist gençler de Ivana Hoffman'ı anmak için Frankfurt'ta yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte Almanca "Ivana Hoffmann ile kadın devrimine. Yaşasın 8 Mart - MLKP" yazılı pankart açıldı. MLKP, Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) ve Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) bayraklarının taşındığı eylemde havai fişekler patlatıldı.

8 Mart'a ilişkin konuşmaların yapıldığı eylemde, KKÖ'nün 3. Konferansı da selamlandı.