20 Eylül 2024 Cuma

İzmir Barosu Başkanlığı: Can Atalay halkın vekilidir

Can Atalay'ın halkın iradesiyle seçildiğinin altını çizen İzmir Barosu Başkanlığı, "Bir an önce tahliye edilip TBMM 'deki görevine dönmelidir. Can Atalay vekilimizdir. Can Atalay onurumuzdur" dedi. 

İzmir Barosu Başkanlığı, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antatkya Milletvekili Can Atalay hakkında verilen AYM kararına ilişkin açıklama yaptı. Atalay hakkında daha önce iki ayrı başvuruda hak ihlali kararı veren ve mahkemeye; "Can Atalay'ı yeniden yargıla, cezanın infazını durdur ve tahliye et" diyen Anayasa Mahkemesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli kararında bu kez "Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuken yok hükmünde" olduğunu tespit ettiğini hatırlatan İzmir Barosu Başkanlığı, "Anayasa'nın 153. maddesi, hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde açıktır. 'Anayasa Mahkemesi'nin kararları kesindir' ve 'Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazete'de hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar' hükümlerini içermektedir" dedi. 

İzmir Barosu Başkanlığı, "Anayasa Mahkemesi'nin son kararında da açık olduğu üzere, Can Atalay halkın iradesiyle seçilmiştir, halkın vekilidir. Bir an önce tahliye edilip TBMM 'deki görevine dönmelidir. Can Atalay vekilimizdir. Can Atalay onurumuzdur" ifadelerini kullandı.