30 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'de tutsaklar için eylem: Tedavi hakkını tanıyın

Karşıyaka PTT önünde açıklama yapan Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu, tutsakların taleplerini sahiplendiklerini ve mücadelelerini desteklediklerini belirtti. Açıklamanın ardından tutsaklara dayanışma kartı gönderildi. 

Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla Karşıyaka PTT önünde basın açıklaması yaptı ardından tutsaklara dayanışma kartı gönderdi.

"Hasta mahpusların; sesi, gözü, kulağıyız!" yazılı pankartın açıldığı eylemde, bu ülkenin vatandaşları olarak içeride ve dışarıda nefes almakta zorlanıldığı kaydedildi. İnsanlığı utandıracak çok ölüme ve zulme şahit olduğundu belirtilen açıklamada, daha fazla direnmekten başka çare olmadığı kaydedildi. 

"Direne direne kazanacağız", "Tedavi haktır engellenemez", "Aysel Tuğluk serbest bırakılsın", "İçeride dışarıda hücreleri parçala" sloganlarının atıldığı eylemin metnini Leyla Kaygısız okudu. 

Tutsakların en temel haklarından olan tedavi, sağlık hakkının ihlal edildiğini söyleyen Kaygısız, tutsakların taleplerine sahip çıktıklarını ve yaşam mücadelelerini desteklediklerini vurguladı. 

Hasta tutsak Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm hasta tutsakların ivedilikle tahliye edilmelerini isteyen Kaygısız, iktidara seslendi ve "Tedavi hakkını tanıyın" uyarısında bulundu. 

Kaygısız, şöyle devam etti: "Abdullah Ece'den Bazo Yılmaz'a neredeyse her hafta hapishanelerden cenazeler aldığımız bir katliam süreciyle karşı karşıyayız. Bu bilinçle bir katliamı durdurmak için mücadele ediyor ve herkesi bu mücadeleye ortak olmaya çağırıyoruz. Kırıklar cezaevinde 3 ağır hasta mahpusun açlık grevi ile içeride başlayan mücadelenin dışarıda sesi oluyoruz, olmaya devam edeceğiz! Bizler yaşam hakkını savunan mahpusların sesini duyuyoruz! Mücadelelerinin tanığı ve ortağıyız! Dayanışma duygularımızı iletmek için onlara bu kartları  gönderiyoruz! Ve tüm vicdanı körelmemiş kamuoyunu dayanışmaya davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu, PTT'ye geçti.