20 Eylül 2024 Cuma

JAS 25 Kasım çalışmalarını ev ziyaretleriyle sürdürüyor

Qamişlo'nun Hileliye Mahallesi'nde ev toplantısı yapan JAS, AKP/Saray rejiminin saldırılarına ve erkek şiddetine karşı kadınları özsavunmalarını daha fazla güçlendirmesi kararı aldı.
Özgür Sosyalist Kadın (JAS) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çalışmaları kapsamında Cizire bölgesinin Qamişlo kentinde çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. 25 Kasım çalışmaları kapsamında Qamişlo'nun Hileliye Mahallesinde kadınlar ile ev toplantısı gerçekleştiren JAS, kadınları yılın her günü kadına şiddete karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.
 
Hileliye Mahallesinde gerçekleştirilen ev toplantısında JAS adına konuşan Beritan Asya, 25 Kasım'ın tarihçesini anlattı. AKP/Saray rejiminin saldırı tehditleri altında bu 25 Kasım'da alanlarda olacaklarını ifade eden Asya, "Türk devletinin saldırıları ve tehditleri Rojava'da ortaya çıkan kadın iradesini yok etmeye yönelik saldırılardır. Kadınlar Rojava devrimiyle bölgede yeni bir irade ortaya çıkardılar" diye belirtti.
 
25 Kasım'da kadınlar yılın 365 günü şiddete karşı mücadele günü olarak ele almalılar diyen Asya, "Kadınlar kendi mücadelelerin yanında devrimin askeri ve kurumsal savunma alanlarında yer alarak mücadeleyi sürdürmeli, kendi iradelerini güçlendirmeliler" dedi.
 
Kadın kanunlarının toplumsallaşması gerektiğine dikkat çeken Beritan Asya, "25 Kasım'da gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklere kadınlar daha güçlü karılarak faşist Türk devletinin işgal saldırılarına ve tehditlerine karşı bir cevap olunmalı. Dünyanın bütün her yerinde kadınlar işgalci saldırılara karşı Rojava kadınları ile mücadeleyi birleştirmeliler" diye kaydetti.
 
Kadınlar toplantıda AKP/Saray rejiminin işgal saldırılarına karşı özsavunma kapsamında eğitimlerin alınması kararı aldılar.