20 Eylül 2024 Cuma

JAS Arap kadınlar ile ev toplantısı gerçekleştirdi

SYPG'nin "Devrimimizi savunuyoruz" kampanyası kapsamında Arap ulusundan kadınlar ile biraraya gelen Özgür Sosyalist Kadınlar, tüm inanç ve uluslardan kadınların Rojava kadın devrimi kazanımlarına sahip çıkması gerektiği belirtildi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) "Devrimimizi savunuyoruz" kampanyası kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kampanya kapsamında Özgür Sosyalist Kadınlar (JAS) Arap ulusundan kadınlar ile bir ev toplantısı gerçekleştirdi.
 
Ev toplantısında kampanyayı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. SYPG temsilcisi Bêrîtan Asya burada yaptığı konuşmada, 5 bin yıllık erkek egemen zihniyetin kadının kimliğini, varlığını, tarihini yok etme saldırısı gerçekleştirdiğini ifade eden Beritan Asya, Arap, Kürt, Süryani, Ermeni, Çerkes, Alevi, tüm inanç ve uluslardan kadınların Rojava kadın devrimi kazanımlarına sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
 
Bugün Rojava ve Kuzey Suriye'ye karşı gerçekleştirilen saldırıların aynı zamanda kadın devrimi ve iradesine yapıldığını vurgulayan Asya, fakat kadınlar bugün yeni yaşamı inşa projesinde kadınlar olarak yüzyıllardır halkların arasına ekilen düşmanlaştırma politikalarına son verebileceklerini ifade etti. Toplumsal olarak halklar arasındaki en güçlü birlikteliğin kadınlar arasında gerçekleşecek birlikten geçtiğini söyleyen Asya, bunun nedeni erkek egemen zihniyete saldırırken, dil, kültür, ulus farkı gözetmeksizin ilk başta kadınlara saldırdığını belirtti. Kazanımları korumanın tek yolunun devrimin kadınlara verdiği özgürlüğü toplumsal ve askeri alanda savunmaktan geçtiğini söyleyen Asya, gerçekleştirilen saldırıların Kuzey Suriye'de yaşayan tüm halkları hedef aldığını ifade etti. Asya konuşmasını "örgütlülüğümüz kadar güçlüyüz, örgütlenelim, örgütlendikçe özgürleşelim" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Asya'nın konuşmasının ardından söz alan Arap kadınlar taleplerini ve sorunlarını dile getirdi.