20 Eylül 2024 Cuma

JAS Leyla Güven'in açlık grevini sahiplenme çağrısı yaptı

Özgür Sosyalist Kadın (JAS), Leyla Güven'in, faşizme, sömürgeciliğe ve erkek egemenliğine karşı mücadelede öncü bir kadın duruşu sergilediği belirtti.
Kuzey Suriye ve Rojava'da faaliyet yürüten demokratik kadın örgütlenmesi Özgür Sosyalist Kadın (JAS), açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e dstek açıklaması yaptı.
 
Açıklamada, Güven'in, faşizme, sömürgeciliğe ve erkek egemenliğine karşı mücadelede öncü bir kadın duruşu sergilediği belirtildi. Devrimci demokratik değişim isteyen güçleri, ezilen halkları ve de kadınları temsil eden Leyla Güven'i selamladıklarının ifade edilidği açıklamada, "Abdullah ÖcalanKürt halkının önderidir, Kürdistan'da, Ortadoğu'da, faşizme, sömürgeciliğe karşı büyük mücadeleler veren bir hareketin önderi olarak 20 yıla yakın bir süredir zindanda, ağır tecrit koşullarındadır. Onun perspektifleri ve mücadelesi ise halk serhıldanlarından,  gerilla eylemlerine, özyönetim direnişlerinden, zindanlara taşınmaya devam ediyor. Rojava devriminden Kuzey ve Doğu Suriye'ye doğru gelişimini sürdüren mücadelede ise oynadığı rol önemli ve de tarihseldir" denildi.
 
Leyla Güven bedenini açlığa yatırarak, herkesi alanlara, direnişi büyütmeye ve zaferi kazanmak için yüksek bir emek seferberliğine çağırdığının kaydedildiği açıklamada, Güven'i sahiplenme çağrısı yapıldı.