20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ VE TKŞ, Kasım Şehitler Ayı etkinliklerini sürdürüyor

Kobanê'de JKŞ, Kasım Şehitler Ayı kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.  JKŞ'li kadınlar Kobanê direnişi sırasında, kenti DAİŞ çetelerine karşı savunurken ölümsüzleşen savaşçılar için yapılan anıtı ziyaret etti. Ölümsüzleşenlerin aileleri ziyaret edildi, kadınlarla buluşmalar gerçekleştirdi. TKŞ Kasım Şehitler Ayı vesilesiyle eğitim çalışması gerçekleştirdi, aile ziyaretleri yaptı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Kasım Şehitler Ayı kapsamında anma, ziyaret etkinliklerini sürdürüyor. Kobanê'de, Şehit Agît meydanı yakınlarında Kobanê savaşında ölümsüzleşen isimleri bilinmeyen kadınlara atfen yapılan anıtı ziyaret etti. JKŞ'li kadınlar topladıkları çiçekleri anıta bıraktı.

'BU NOKTADA ŞEHİT OLAN KADINLARI UNUTMAYACAĞIZ'
Kobanê direnişinde, "Tam bu noktada şehit olan kadınları unutmayacağız" diyen komünist Kadınlar anıtın bulunduğu alanda bir konuşma gerçekleştirdi. Şu ifadeler kaydedildi: "Kasım ayı, şehitlerimizi andığımız ve onlardan öğrendiğimiz bir aydır. Sizin de bildiğiniz gibi Kobanê savaşı sırasında tam bu noktada DAİŞ çetelerine karşı savaşan kadınlar canlarını feda ettiler. Onlardan geriye bedenlerine ait herhangi bir şey kalmamıştı, sadece saçları kalmıştı. Bu taşlar onların kanlarıyla sulanmıştı. Bizde bugün burada komünist kadınlar olarak o isimsiz kahramanları anıyoruz."

Anıt mezardaki isimsiz kahramanlara seslenilen konuşmada, "Ey şehitlerimiz, başınızı kaldırın ve bakın. Siz canınızı verdiğinizde çocuk olanlar bugün size misafir oldu, beraber şarkılar söylemeye geldi" denildi. Kadınlar mezar etrafını temizleyerek çiçeklerle süslediler. Anıt mezar başında toplanan kadınlar şehitler için şarkılar söyledi.

JKŞ üyeleri, Kasım Şehitler Ayı boyunca şehit ailelerini ziyaret edeceklerini, kadınlarla buluşmalarını sürdüreceklerini belirttiler.

ŞEHİTLERİN YAŞAMINDAN ÖĞRENMEK ÜZERİNE
TKŞ Kobanê Meclisi, Kasım Şehitler Ayı nedeniyle eğitimler düzenledi. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşen kadın savaşçıların hayatlarını konu alan eğitimle başlandı. Eğitim çalışmasında, komünist öncellerden bu yana ölümsüzleşen kadın komünistlerin yaşamı anlatıldı. Eğitim çalışması sonrası Kasım Şehitler Ayı nedeniyle hazırlanan sinevizyon izlendi.

TKŞ meclisi ikinci eğitim çalışmasını, "Devrim mücadelesinin ölümsüz önder ve öncüleri" başlığıyla gerçekleştirdi.

Eğitim çalışması, sinevizyon gösterisiyle başladı. Komünist öncellerin devrimci yaşamları eğitim çalışmasında işlendi. Marksist Leninistlerin ideolojik önder olarak kabul ettiği, Kutsiye Bozokların (Işık Kutlu) mücadele yaşamı, Gazi ayaklanmasının komutanı Hasan Ocak, işçi önderi komünist önder Süleyman Yeter ve '96 ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Hüseyin Demircioğlu ve ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen devrimciler anıldı.

Tasfiyeciliğe karşı, devrimci eylemiyle komünist kadınlara  öncü olan Yasemin Çiftçi ve diğer şehitler de unutulmadı.

Eğitim çalışmasında, Rojava'da ölümsüzleşen komünist öncü ve önderlere de yer verildi. Türk devletinin saldırılarında ölümsüzleşen Bayram Namaz, Ahmet Şoreş ve Yılmaz Bahrareş'in devrimci yaşamlarındaki belirgin çizgiler ele alındı. Eğitim çalışmasının sonunda, tüm devrim şehitlerine bağlılık sözü yinelendi.

ÖLÜMSÜZLERİN AİLELERİ ZİYARET EDİLDİ
TKŞ Meclisi, Kasım Şehitler Ayı kapsamında şehit aileleriyle buluşmalar da gerçekleştirdi. Rojava devrim savunmasında farklı tarihlerde şehit düşmüş savaşçıların aileleri ziyaret edildi. Ellerinde çiçeklerle şehit ailelerini ziyaret eden Rojavalı komünistler, komünist Erdal Balcı'yı tanıtarak Kasım Şehitler Ayı üzerine tartışmalar yürüttü. "Kasım ayı bizim için aynı zamanda şehitlerimizden öğrenme zamanımızdır. Şehitlerin yaşamını onları tanıyanlardan dinlemek istiyoruz. Bu bizim için aynı zamanda bir eğitimdir" diyerek ölümsüzleşen savaşçıları yakınlarından, arkadaşlarından, ailelerinden dinledi. Bu kapsamda YPJ ve YPG savaşçıları, QSD saflarında ölümsüleşenler, (Demokratik Toplum Hareketi) TEV-DEM  ve toplumsal inşaa çalışmalarında şehit düşenler ile iç güvenlik şehitleri anıldı