3 Ekim 2024 Perşembe

Kadıköy Anadolu Lisesi haberimize suç duyurusunda kovuşturmaya yer yok kararı

Genç kadın öğrenciler üzerindeki baskı ve tacizlerini haberleştirdiğimiz Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Güney ve Müdür Yardımcısı Cabbar editörümüz Nadiye Gürbüz hakkında suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Fuat Güney ve Müdür Yardımcısı Refik Cabbar, 1 Aralık 2021 tarihinde yayımladığımız "Kadıköy Anadolu Lisesi müdürü genç kadın öğrencilerin yurt odalarını bastı" başlıklı haberi bahane ederek editörümüz Nadiye Gürbüz hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Güney ve Cabbar, dilekçede, "bilgisi olmaması gereken birçok konu hakkında yanlış bilgi ve iftiralara dayalı beyanlarla soru sormaya çalıştığı" ifadesine yer vererek, haberimizin doğruluğunu da kabul etmiş oldu.

ÖGK STİCKERLARINA 'YASAKLI' İTHAMI
Güney ve Cabbar suç duyurusu başvurusunda, okulun tuvaletine asılan "LGBTİ+fobiye isyan et", "Cinsiyetçi eğitime isyan et" yazılı ÖGK stickerlarını "yasaklı" olarak nitelendirdi.

1 Aralık 2021 tarihinde yayımladığımız "Kadıköy Anadolu Lisesi müdürü genç kadın öğrencilerin yurt odalarını bastı" başlıklı haberimize ilişkin editörümüz Nadiye Gürbüz, ETHA genel yayın yönetmeni ve sorumlu müdürü hakkında suç duyurusunda bulunan Güneş ve Cabbar'a İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer yoktur yanıtını verdi.

SAVCILIK: DELİL YOK
Savcılık kararında, "isnat edilen suçun işlendiğine dair müştekilerin soyut iddiası dışında davanın açılmasını sağlayacak ve şüpheyi haklı kılacak nitelikte ve yeterlilikte tanık, kamera kaydı gibi somut ve bağımsız herhangi bir delil bulunmadığına" dikkat çekildi.

Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Fuat Güney ve Müdür Yardımcısı Refik Cabbar'ın suç duyurusuna konu ettiği haberimizde, genç kadın öğrenciler üzerindeki baskı, tehdit, tacizlere yer vermiştik.