20 Eylül 2024 Cuma

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün İstanbul toplantısı başladı

Taksim'de bulunan Cezayir Cezayir Toplantı Salonu'nda bir araya gelen kadınlar, kadınların birlikte mücadele ettiği zeminini geliştirmek için toplandı. Kadınlar Birlikte Güçlü'nün İstanbul toplantısına ilgi yoğundu.
Kadınlar Birlikte Güçlü'nün İstanbul toplantısı Taksim'de bulunan Cezayir Cezayir Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya ilgi ve kadın katılımı oldukça yoğundu.
 
Toplantıya Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Kangal Dernekleri Federasyonu, Özgür Genç Kadın, BEKSAV Kadın Meclisi, Cumartesi Anneleri, Flormar'da direnen kadınlar ve çok sayıda kadın örgütü ve bağımsız kadınlar katıldı.
 
Toplantı Kadınlar Birlikte Güçlü'nün hangi aşamalardan geçtiği ve bugüne kadar neler yaptığı üzerine yapılan konuşma ile başladı.
 
Konuşmada, ilk çağrının 28 Ocak 2017'de "8 Mart ve sokağı güçlü örgütlemek için kadınların birlikte neler yapabileceğini konuşmak" için yapıldığı, "Tek başına olmaz, hayır. Kadınlar Birlikte Güçlü" sloganı ile yola çıktıkları belirtildi. 15 Şubat Sevgililer Günü'nden 8 Mart'a kadar birçok kadın gündemine dair söz söyleyip eylem yaptıklarını o dönem dünyada yapılan 8 Mart kadın grevine destek amacıyla evde, sokakta, fabrikada grevin bildirisinin okunması ile dünyadaki kadınların sesine Türkiye'den de ses vermeye çalıştıklarının anlatıldığı konuşmada, 25 Mart Türkiye Kadın Buluşması'nın yapıldığı bilgisi verildi.
 
DÜNYA KADIN HAREKETİ BİZE GÜÇ VERİYOR
 
"OHAL ile birlikte kadın derneklerinin kapatılması, oylarımızla seçtiğimiz kadın vekillerin tutuklanması, Diyanet eliyle çocuk istismarı ve ayrımcılığın meşrulaştırılması, referandum ve müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi ve fabrikalardaki kadın direnişi gibi" birçok gelişmeye karşı birlikte mücadele etmenin biçimlerini denediklerinin anlatıldığı konuşmada, dünyada yükselen kadın hareketinin de Türkiye'deki kadınların sesine ses kattığı ve daha da güçlendirdiği ifade edildi.
 
KADINLAR TEK TEK DEĞİL BİRLİKTE GÜÇLÜ
 
"İktidarın artan otoritesine karşı mücadele zeminin eksikliğini fark ettik. Sesimizi daha geniş kadın kitlelerine ulaştırmaya çalıştık ve 8 Eylül 2018'de ilk çağrımızı yaptık" denilen açıklamada, "Ülkeyi tek başına yönetmek isteyen adama karşı 'Kadınlar birlikte güçlü' demek için buradayız" denilen konuşmada, "Bütün kadınların bir arada hareket edebileceği bir zemin yaratabilir miyiz" sorusuna cevap bulmak için toplandıkları belirtildi.
 
"İktidarın kendi yapay kadın hareketini yaratmasına karşı bir aradayız. AKP 'güçlü kadın' diyor biz ise kadınların birlikte güçlü olduğunu söylüyoruz" denilen konuşmada Kocaeli, Ankara, Antakya, Adana, Samsun gibi birçok ilde bu şiarla toplantılar yaptıkları ifade edildi.
 
Toplantı basına kapalı şekilde devam ediyor.