20 Eylül 2024 Cuma

Kadınlar: Şule için adalet

Otopsi raporuyla intihar etmediği, Çağatay Aksu tarafından tecavüze uğradıktan sonra plazanın 20. katından atıldığı ortaya çıkan Şule Çet için sosyal medyadan kampanya başlatıldı.
Ankara Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet, yanında çalıştığı Çağatay Aksu ile 28 Mayıs tarihinde buluşmuş ve Aksu’nun Çankaya ilçesindeki bir plazanın 20. katında bulunan ofisinden gece saat 04.00’da düşerek hayatını kaybetmişti.
 
Adli Tıp Kurumu’ndan gelen otopsi raporunda Çet'in ölümünden önce ters ilişkiye zorlandığına dair bulgular yer aldı. Ayrıca Çet'in 9 parmağının tırnak altında bir Çağatay Aksu'ya ait dokular (deri kalıntısı) ve DNA bulguları tespit edildi. Çet'in kanında "Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde" ile vücudunda boğuşma izlerine de rastlandı.
 
Çet'in düştüğü ofiste 3 farklı yerde Çet'in parmak izi belirlenirken pencere camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi.
 
Çağatay Aksu, tüm delillere rağmen 2 kez gözaltına alındı ve her ikisinde de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Otopsi raporunun tecavüz ve cinayeti belgelenmesine rağmen Çağatay Aksu hakkında hâlâ bir işlem yapılmadı.
 
Çağatay Aksu ile ilgili hiçbir işlem yapılmamasına bir çok kadın tepki sosyal medyadan tepki gösterdi.
 
#ŞuleÇetİçinAdalet etiketi ile yapılan paylaşımlar TT listesinde bir numaraya taşıdı.