3 Ekim 2024 Perşembe

Kemalpaşa halkı zamlara isyan etti

Elektrik zamları Artvin'de protesto edildi. Kemalpaşa ilçe meydanında yapılan açıklamada, "Bizler geçinemeyenlerin sesi olarak buradayız ve bir kez daha söylüyoruz zam, zulüm, sömürü düzenini yıkacağız. Emeği ile geçinemeyenlerin iktidarını kuracağız" denildi.

Zamlar Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde protesto edildi. Kemalpaşa meydanında bir araya gelen halk, "Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın" pankartı açtı.

Geçinemeyen milyonların isyanını sokağa taşıyan Kemalpaşa halkı adına Sevcan Altunkaya açıklama yaptı.

'SÖMÜRÜ DÜZENİNİ YIKACAĞIZ, GEÇİNEMEYENLERİN İKTİDARINI KURACAĞIZ'
İktidara ve temsil ettikleri sermayedarlara seslenen Altunkaya, "Siz zenginlik içinde har vurup harman savururken bu halk yoksulluktan ölmeyecek. Bizden çaldıklarınızı, bizim emeğimizle, vergilerimizle elde ettiğiniz servetinizi geri alacağız" dedi.

Temel gıda maddeleri ve elektriğe yapılan zamları hatırlatan Altunkaya, geçinemeyenlerin sesi olduklarını söyledi. Altunkaya, "Bir kez daha söylüyoruz zam, zulüm, sömürü düzenini yıkacağız. Emeği ile geçinemeyenlerin iktidarını kuracağız" diye vurguladı.

'EMEĞİMİZLE KAZANDIĞIMIZI ELEKTRİK FATURASINA YATIRIYORUZ'
Halkın emeğiyle kazandığının çoğunu elektrik faturasına yatırdığını belirten Altunkaya, elektrik dağıtım şirketlerinin devletten ucuza aldıkları elektriği halka fahiş fiyatla sattığını söyledi. "Her konuta aylık 230 kwh elektrik ücretsiz verilsin, faturalardan vergi kaldırılsın" taleplerini dile getiren Altunkaya, halka sömürü düzenini dayatan AKP iktidarının sermayedarlara bütün kolaylıkları sağladığını vurguladı.

'YAPILANLAR ZAM DEĞİL SOYGUN'
Yapılanların zam değil soygun olduğuna dikkat çeken Altunkaya, "Zarara uğrayan; insanlara elektrik üretimi yapacağız deyip kandıran, yerinden yurdundan eden, ormanlarımızı, derelerimizi, köylerimizi gasp eden Cengiz, Kolin, Limak, Sabancı değil, her gün daha da yoksullaşan ve geçinemeyen milyonlarız" diye konuştu.

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ, HAKKIMIZ OLANI GERİ ALACAĞIZ'
Soygun zulmüne sessiz kalmayacaklarını ve kabul etmeyeceklerini söyleyen Altunkaya, krizin sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu belirtti. Sömürü düzenine, pahalılığa, yoksulluğa, zamlara alışmayacaklarını, hakları olanı geri alacaklarını vurgulayan Altunkaya şunları söyledi: "Bir tarafta evini nasıl ısıtıp, kirasını nasıl ödeyeceğini markete nasıl gideceğini düşünenler diğer tarafta üç dört ayrı yerden 80-100 bin lira maaş alanlar. Artık yeter geçinemiyoruz, harekete geçiyoruz. Krizi biz yaratmadık, krizin faturasını biz ödemeyeceğiz."

Eylem, "Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın" sloganıyla sona erdi.