20 Eylül 2024 Cuma

Kirmanşah'da 5,9 büyüklüğünde deprem

Doğu Kürdistan'ın (Rojhilat) Kirmanşah eyaletinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 156 kişi yaralandı.
Doğu Kürdistan'ın (Rojhilat) Kirmanşah eyaletinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Güney Kürdistan'ın bir çok kentinde de hissedildi
 
Tahran Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün Kirmanşah'a bağlı Taza Abad olduğunu açıkladı. Depremin yerel saatle 13.15 sularında 8 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi.
 
Deprem, Doğu Kürdistan'ın Sine, Kirmanşah, Îlam ve Urmiye kentlerinin yanısıra komşu Güney Kürdistan'ın Germiyan, Halepçe, Süleymaniye, Raperîn, Derbendîxan bölgelerinde de hissedildi.
 
Kirmanşan'a bağlı Ciwanro yakınındaki Banglo Dağı'nda depremin etkisi ile kayaların yuvarlandığı bildirildi.
 
Kirmanşah Valisi Huşeng Bazwend yaptığı açıklamada, deprem sonucu şimdiye kadar 156 kişi yaralandı. Yine Selas ve Bawecan kasabaları ile birkaç köyde bazı evlerin yıkıldığını söyledi.
 
Öte yandan bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği öğrenildi.
 
Kasım 2017’de Kırmanşan eyaletini vuran 7,3 şiddetindeki depremde en az 620 kişi hayatını kaybetmiş, 12 bini aşkın kişi yaralanmıştı. Güney Kürdistan'da da 8 kişi yaşamını yitirmişti.