24 Eylül 2024 Salı

Koyun: İddianamem siyasi çaresizlikten üretilmiştir

6 aydır tutsak edilen SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun duruşmasında, "Bu iddianamenin özü siyasi çaresizliktir. Bu dosya örgüt üyeliğini değil bu topraklardaki sosyalizm mücadelesinin kanıtıdır" dedi. Mahkeme, Koyun'un tutukluluğuna devam kararı verdi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik 30 Nisan'da gerçekleşen Eskişehir merkezli gözaltı, tutuklama saldırısına 6 aydır tutsak SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun'un 2. duruşması görülüyor. 

Duruşma öncesi Eskişehir Adliyesi önü ve için güvenlik adı altında polis ablukasına alındı. Çok sayıda polis aynı zamanda duruşmanın görüldüğü salona da yığıldı. SGDF MYK üyesi Koyun 6 aydır tecritte tutulduğu Eskişehir H Tipi Hapishanesinden getirilerek salonda hazır bulundu. 

SGDF üyelerinin yanı sıra Barış Akademisyenleri, kentte bulunan sol, sosyalist ve devrimci örgüler de salonda yerini aldı. 

Tanıkların dinlenmesinin ardından Koyun söz aldı. Neden kente SGDF ile tanışmak isteyenleri çağırdığını sorulan Koyun, "Sosyalizme merak salan ve derneğimizi soranları örgütleriz, bu suç değildir" yanıtı verdi. 

Koyun'un kendisine ulaştırılmayan bir mektup üzerinden savunma vermesi isteniyor. Söz konusu mektupta tutsak olduğu sırada yazılan MYK tartışmaları ve kararları yer aldığı için tarafına iletilmedi. Ancak söz konusu mektubun yargılama konusu yapılmasına tepki gösteren Koyun, "Bu iddianamenin özü siyasi çaresizliktir. Bu dosya örgüt üyeliğini değil bu topraklardaki sosyalizm mücadelesinin kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Koyun şöyle devam etti: "Dava üyelik davası değil bu topraklarda sosyalizm mücadelesi verenlere açılan bir davadır. Hukuki değil siyasidir. İddianamem siyasi çaresizlikten üretilmiştir. Kelimeden, harf benzerliğinden örgüt üyesi denmiş. İddianamede iddia edilenler gerçek dışı. Biz devrimci faaliyet yürütürüz. Teorik cümleyle birikimle gevezelik yapmıyoruz. Halklara sorumluluk duyuyoruz. Devrimciyiz, dernek kurarız. Anayasanın bize tanıdığı haklar bunlar. Sosyalist olmak suç değildir. Yaşadığı örgütle bağlantılı olmaya gerek yok yargılanmak işin. Yaşamak isteyen kadın, işçiysen, gençsen yargılanıyorsun zaten. Dışarısı zaten açık bir cezaevi."

Koyun'un beyanı ardından avukatları söz aldı.

Savcı, Koyun'un tutsaklığının devamını istedi. Mahkeme karar için ara verdi. Müslüm Koyun'un tutukluluğuna devam kararı veren mahkeme, duruşmayı 7 Kasım'a erteledi.