22 Eylül 2024 Pazar

Küçükosmanoğlu: Nakliyat-İş olarak karşınızdayız

Sarı sendikaya karşı çıktıkları ve Nakliyat-İş'te örgütlendikleri için işten atılan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işçileri, sendikal hakkının Anayasal bir hak olduğun vurguladı. Patrona çağrı yapılan eylemde, sendikal düşmanlığı yapmama uyarısında bulunuldu.

Nakliyat-İş Sendikası, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda çalışan üyelerinin işten çıkarılmasını havaalanında protesto etti. "Sendikal baskılara, işçi kıyımına son" pankartının açıldığı eylemde, "Sendikal faaliyet engellenemez", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" ve "Sendika Anayasal haktır" dövizleri taşındı. "Kahrolsun sarı sendika" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, terminal işletmeciliğinin ISG tarafından yapıldığını ve 450'ye yakın işçinin çalıştırıldığını aktardı. Şirketin Malezyalı sermayedarlar tarafından satın alındığını kaydeden Küçükosmanoğlu, "Bu şirket dünyanın karını elde ediyor. Burada çalışan Nakliyat-İş üyeleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplu sözleşme yapılabileceğine dair görüş bildirdi. Bakanlık, olumlu yetki tespiti vermiştir. Daha sonra işveren tarafından itiraz edildi ve süreç bu güne kadar uzadı" diyerek hala toplu sözleşmenin yapılmadığını aktardı.

İşçilerin çoğunluğunun sendikalı olduğunu, patronun ISG'nin  sendikal örgütlemeyi engellemek için her türlü yola başvurduğunu kaydeden Koçükosmanoğlu, engellemelerden birinin de sarı sendikalar olduğunu söyledi. Sarı sendikaya karşı çıkan üyelerinin gerekçesiz işten çıkarılmaya çalışıldığını, patronun araya koyduğu arabulucuyla ödemeleri yapıldıktan sonra işçileri işten attığını belirten Küçükosmanoğlu, amacın sendikal çalışmayı tasfiye etmek olduğunu ifade etti. Patrona seslenen Küçükosmanoğlu, "Nakliyat-İş olarak bu konuda karşınızda olacağız. Sakın ola ki sendikal düşmanlığı yapmayı sürdürmeyin" çağrısı yaptı.

Ardından işten atılan işçiler, 15 yıl boyunca ISG bünyesinde çalıştıklarını ve sendikal haklarını istedikleri için işten çıkarıldıklarını söyledi.