22 Eylül 2024 Pazar

Kürecik halkı baraja karşı sokağa çıktı

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik'te yapılmak istenen baraja halk tepki gösterdi, "Kürecik'te baraj istemiyoruz" dedi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik'te yapılmak istenen baraja karşı halk sokağa çıktı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Malatya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Sevim Şimşek Bayram ve Abdulvahap Ekim, ekolojistler, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve siyasi parti yapılan eyleme katıldı.

Sabah saatlerinde bir araya gelen Kürecikliler, "Ellerini toprağımdan, dağlarımdan, suyumdan çek", "Suyuma, toprağıma, havama, yaşam alanlarıma dokunma", "İnancımıza, dilimize ve doğamıza müdahaleye hayır", "Harunuşağı ve Kepez'de baraj istemiyoruz" pankartları ve "Sermaye elini Kürecikt'ten çek", Doğa katliamına hayır" dövizleri taşındı.

Barajın yapıldığı alana yürüyen halk, "Jin, jiyan, azadî", "Sermaye elini Kürecik'ten çek", "Havama, suyuma, toprağıma dokunma", "Kadın, yaşam, özgürlük", "Kürecikte baraj istemiyoruz" sloganları atıldı. Basın açıklamasında konuşan Uluslararası Kürecik Meclisi (UKM) yöneticilerinden Hüsniye Kıllı, Kürecik'te yapılmak istenen barajla doğanın talan edileceğini vurguladı, buna karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

'DOĞA TALANINA KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
DEM Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Sevim Şimşek Bayram ise, Malatya'daki doğa talanına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş ve diğer kurum temsilcileri de söz alarak doğa talanına tepki gösterdi.