22 Eylül 2024 Pazar

LC Waikiki depo işçisi deprem bölgesine gittiği için işten atıldı

LC Waikiki'nin işçi düşmanlığı sürüyor. Gebze depoda çalışan ve işçilerin sözcü seçtiği Serkan Yılmaz, ısrarı sonucu on gün izin alarak deprem bölgesine gitti ancak çalışmalarda hastalandığı için beş gün sonra işbaşı yapabildi. İşe gittiği gün yetkililer tarafından darp edilen Yılmaz, "kavga ettin" denilerek işten çıkarıldı. "Mücadelemi sürdüreceğim" diyen Yılmaz, haklarını alana dek LC Waikiki mağazalarında eylem yapacaklarını duyurdu.

LCWaikiki'nin Gebze'de bulunan deposunda Talha Nakliyat bünyesinde çalışan depo işçisi Serkan Yılmaz, işyerinde sendikal faaliyet yürüttüğü ve deprem bölgesine dayanışmaya gittiği için işten çıkarıldı.

'İŞÇİLERİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞIM İÇİN İŞTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİM'
ETHA'ya konuşan Serkan Yılmaz, Talha Nakliyat'ın LCWaikiki, Madam Coco, Flo ve Koton'a hizmet verdiğini aktardı. Yılbaşında maaşlarına zam istediklerini ve işçilerin kendisini sözcü seçtiğini ifade eden Yılmaz, ilk olarak bu nedenle patronların "gözüne battığını" anlattı. Patronların "Böyle devam edersen seni işten atarız" diye tehdit ettiğini kaydetti.

'İŞBAŞI YAPTIĞIM GÜN DARP EDİP, KAVGA ÇIKARDIN DİYEREK İŞTEN ATTILAR'
6 Şubat akşamı gerçekleşen ve onbinlerce insanın hayatını kaybettiği deprem sonrası, çalışmalara katılmak için deprem bölgesine gitmek için 15 günlük izin istediğini belirten Yılmaz, talebinin reddedildiğini dile getirdi. Ancak ısrarı sonucu patronların on gün ücretsiz izin verdiğini aktaran Yılmaz, "Deprem bölgesinde rahatsızlandığım için beş gün sonra işe döndüm ve işbaşı yaptım. İşe döndüğümde yetkililer sebep göstermeksizin beni darp etti, sonrasında ise 'kavga ettiğim' gerekçesiyle işten atıldım" dedi.

'HAKLARIMI ALANA DEK MÜCADELE EDECEĞİM'
Patronların ertesi gün arayıp sigorta girişinin iptal edildiğini söylediğini belirten Yılmaz, "Ben mücadeleme devam edeceğim. Haklarımı alana kadar mücadele edeceğim. Çocuklarımın haklarını onlara teslim etmeyeceğim" dedi.

'LC WAİKİKİ MAĞAZALARINDA EYLEM YAPACAĞIM'
Diğer işçilere gözdağı olması için işten çıkartıldığını kaydeden Yılmaz, işe geri alınana kadar her gün mağazalarda eylem yapacağını söyledi.

LC WAİKİKİ MAĞAZASINDA BOYKOT ÇAĞRISI
Yılmaz, Sancaktepe'de bulunan LCWaikiki mağazasında da eylem yaparak, "Deprem bölgesine gönüllü olarak gittiğim için, işçilerin haklarını istemesinde öncülük ettiğim için LCW deposunda işten çıkartıldım. Duyarlı halkımız sizden ricam, LCWaikiki'den, Koton'dan, Madam Coco'dan, Flo'dan alışveriş yapmayın" çağrısı yaptı.