22 Eylül 2024 Pazar

LC Waikiki depoda işten atılanların sayısı 12'ye yükseldi

LC Waikiki deposunda haklarını aradıkları için işten atılan işçilerin sayısı 12'ye yükseldi. Depo önünde açıklama yapan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı,  "Tüm halkımızı bu direnişi desteklemeye, LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapmamaya çağırıyoruz" dedi.

Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki deposunda Kluh isimli Alman menşeili taşeron firmaya bağlı çalışan 7 temizlik işçisi, patronun hak gasplarına ve ağır çalışma koşullarına karşı işçileri örgütledikleri ve haklarını savundukları için Kod 46'yla işten atıldı.

İşçiler, işten atma saldırısına karşı depo önünde, DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası öncülüğünde başlattığı direniş 4. gününde. Patronun işten atma saldırısı da devam ediyor. Bugün 5 işçinin daha işten atıldığı öğrenildi.

LC Waikiki deposu önünde konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Bugün direnişimizin 4. günündeyiz. İşten atılan arkadaşlarımız hakları için direnmeye devam ediyor. İşçiden emekçiden yana, işçi dostu emekçi dostu tüm emekçileri işçi arkadaşlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz. Tüm halkımızı bu direnişi desteklemeye, LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapmamaya çağırıyoruz" dedi.

Limter-İş Sendikası'na üye olan LC Waikiki taşeron işçilerinin diğer talepleri şu şekilde:

- 8500 TL'lik promosyon paralarının sadece geçerli mağazalarda ticket şeklinde kullanılmasını kabul etmeyen işçiler promosyon ödemelerinin nakit olarak yapılmasını talep ediyorlar.
- LC Waikiki isçileriyle aynı haklardan yararlanmak.
- LC Waikiki bünyesinde çalışmak.
- İşten atılan işçilerin geri alınması.