22 Eylül 2024 Pazar

LC Waikiki işçileri şirketi teşhir etti: Yalan söylüyorsunuz

Direnişin alanından açıklama yapan LC Waikiki işçileri, patronun kendileri hakkında yalan açıklamasını teşhir etti. Esas sorumlunun taşeron Klüh değil LC Waikiki olduğunun altını çizen işçiler, şirketin iddiası aksına promosyonlarını almadıklarını da duyurdu. Direnişteki işçiler LC Waikiki'yi boykot çağrısını yineledi.

Direnişlerinin 15. gününde kendilerini suçlayan ve iftira atan LC Waikiki patronlarına yanıt veren işçiler, kamuoyuna boykot çağrısı yaptı.

Direniş alanında açıklama yapan işçiler adına söz alan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, şu ifadeleri kullandı: "Emekçi halkımızın vicdanında mahkum olan ve tepkisini üzerinde toplayan LC Waikiki patronu ve yöneticileri bugün bir açıklama yaparak işçi arkadaşlarımız hakkında yalan söyleyerek kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor.

Birincisi 'esas sorumlu olan Klüh'tür' diyor yalan sölüyor. Yasalara karşısında sorumlu olan asıl işverendir. Yani LC Waikiki'dir. Tabii ki Klüh'te sorumlu ama esas sorumlu LC Waikiki'dir.

İkincisi, işçi arkadaşlarımızın promosyonları aldığını söylüyor. Külliyen yalan! İsteyen içeride çalışan işçi arkadaşlarımıza sorabilir. İçerideki arkadaşlarımıza telefon ettik, 'promosyonlarınızı aldınız mı' diye sorduk. Almadık dediler.

Kamuoyuna yapılan açıklama LC Waikiki patronunun rahatsızlığından, halkımızın tepkisinden geliyor. Direnişimize devam edeceğiz, halkımızdan istemimiz LC Waikiki patronunun yalanlarına aldırmamasıdır. Sendikamız kamuoyunu bilgilendirecek. Kamuoyunun işçiler karşı gösterdiği dayanışmaya teşekkür ediyoruz. LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapmayarak direnişimize destek olabilirsiniz. Siz bu direnişin kazanılmasını istiyorsanız LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapmamaya devam edin."

İşçilerin açıklaması, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla sona erdi.