22 Eylül 2024 Pazar

LC Waikiki'ye ait işyerleri eylem alanına çevrildi

Direnişlerinin 8. gününde olan LC Waikiki işçileri firmaya ait birçok işyerini eylem alanına çevirdi, haklarını yineledi. Devrimci Parti üyeleri de yaptıkları eylemle, "Asıl hırsız hakkını arayan depo işçileri değil emeğimizi sömürenlerdir" dedi.

LC Waikiki'nin Esenyurt deposunda çalışan ve haklarını istediği için işten çıkarılan işçilerin direnişi 8. gününde kararlılıkla ve dayanışmayla sürüyor. Maaşların zam ve promosyon haklarının ödenmesini istedikleri için Kod 46 ile işten çıkarılan 15 işçi ve onlarla dayanışanlar LC Waikiki önlerini eylem alanına çeviriyor.

İşçiler direnişlerinin 7. gününde Esenyurt halkına seslenerek neden direnişe geçtiklerini hatırlattı. Kanunen tanınan haklarını istedikleri için patronların hırsızlıkla suçladığının altını çizen direnişçi işçiler duyarlılık ve dayanışma çağrısı yaptı.

Devrimci Parti üyeleri de LC Waikiki mağazası önünde halklara seslendi. Haklarını aradıkları için hukuksuzca işçilerin işten çıkarıldığı kaydedilen konuşmada, "Kiralarını ödeyemeyen, çocuklarını göremeyen, geçinemeyen 15 işçinin sesini duyurmak için buradayız" denildi. İşçilerin Kod 46 ile suçlandığının altı çizilen konuşmada, şöyle devam edildi: "Asıl hırsızlar her gün emeğimizi  sömürenlerdir. Asıl hırsızlar her gün soframızdan bir ekmeği daha eksiltenlerdir. Asıl hırsızlar bu sömürü düzeninin iktidarıdır.

LC Waikiki patronları ceplerine daha fazla para koymak için her türlü hukuksuzluğa başvuruyorlar, buradan o patronlara sesleniyoruz; işlediğinizher türlü hukuksuzluğun hesabını vereceksiniz. Migros'ta, Koç'ta direnen işçiler zafer elde ettiyse LC Waikiki işçileri de kazanacaktır."

Eylem, "Direne direne kazanacağız", "Depo işçisi yalnız değildir" yalnız değildir sloganlarıyla sona erdi.

Direnişteki işçilerle birlikte yapılan eylemde söz alan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı da, "Düşünün bir Alman firması geliyor Türkiye'de ülkenin kanununu yok sayıyor ama buna kimse karşı çıkmıyor. Ancak biz depolarda örgütlenen Limter-İş olarak arkadaşlarımıza uygulanan haksızlığa karşı onların yanındayız ve itiraz ediyoruz" dedi.

"Ücretlerimizi artırın barınamıyoruz, geçinemiyoruz, çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Elektrik, su ve doğal gaz faturalarımızı ödeyemiyoruz dediler. Promosyon haklarımızı ödeyin dediler. Üç ayda bir verdiğiniz primi bir kerede verin dediler" diyen Saygılı, bu haklarını isteyen işçilerin Kod 46 ile işten çıkarıldığını; kıdem, ihbar, işsizlik maaşlarının gasp edildiğini kaydetti.

Saygılı, direneceklerinin altını çizdi ve kamuoyuna çağrı yaptı.