22 Eylül 2024 Pazar

Limter-İş'ten örgütlenme çağrısı: Birlikte olursak kazanırız

İşçi ve emekçilere seslenen Limter-İş emek sömürüsüne karşı, yaşanabilir bir ücret, hafta sonu ücretli tatil, günde 7 haftada 35 saat çalışma taleplerini yineleyerek örgütlenmeye, mücadeleye çağırdı.

Limter-İş Sendikasının örgütlenme çalışması sürüyor. Örgütlü işçinin önünde hiçbir gücün duramayacağının altını çizen Limter-İş Sendikası iş cinayetlerinin, emek sömürüsünün, işçinin hayatının patronların ve taşeronların iki dudağı arasında olmasına karşı üye olmaya çağırdı.

Yalova Sefine Tersanesinde sabahın erken saatlerinde işçilere seslenen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, tersane patronları ve taşeronların işçi ve emekçilerin emeğini, alınterini sömürmeye devam ettiğini kaydetti.

İşçilere seslenen Saygılı, "Ağır ve çok tehlikeli iş kolunda, kimyasallarla koyun koyuna çalışıyoruz, yeri geliyor uzuvlarımızı kaybediyor, yeri gelip canımızdan oluyor veya meslek hastalığına yakalanıyoruz" dedi.

İnsanca yaşanabilir bir ücret karşılığında cumartesi, pazar ücretli tatil, günde 7 haftada 35 saat çalışma taleplerini yineleyen Saygılı, "Taleplerimizin hepsi yasal ve meşru talepler. Ama siyasi iktidardan güç alan tersane patronları ve taşeronlar haklarımızı çalarak kasalarını doldurmaya, bizleri ise geçinmek için gece gündüz çalışmaya mahkum ediyor" ifadelerini kullandı.

İşçilere seslenen Saygılı, şu çağrıyı yaptı: "Kazanmanın tek yolu var o da örgütlü mücadele. Birlikte olursak kazanırız, beraber olursak başarırız. Limter-İş'e üye ol."