3 Ekim 2024 Perşembe

Lübnan ordusu ilk kez İsrail'e karşılık verdi

Lübnan ordusu, İsrail'in bir ordu tesisini hedef alması sonrası ilk kez karşılık verdiğini duyurdu. İsrail'in Lübnan'a dönük işgal saldırılarında katledilenlerin toplam sayısı bin 974'e yükseldi.

Siyonist İsrail, Lübnan'a dönük işgal saldırılarını sürdürüyor. İsrail, Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki pek çok köyü ve Beyrut'taki Dahiye bölgesini bombalamaya devam etti.

Hizbullah'daki saha kaynaklarının El-Mayadin'e verdiği bilgiye göre, Lübnan'ın güneyinde karadan işgal harekatı başlatan İsrail'le girilen çatışmalarda 80'i aşkın İsrail askeri öldü ve yaralandı, 5 Merkava tankı ise yok edildi. İsrail ordusu şu ana kadar ikisi yüzbaşı 8 askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Hizbullah ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Marun El Ras kasabasına girmeye çalışan İsrail askerlerini bombayla hedef aldığını duyurdu.

LÜBNAN ORDUSU İLK KEZ KARŞILIK VERDİ
Öte yandan Lübnan ordusu, Lübnan'ın güneyinde İsrail'in iki ayrı saldırısında iki askerinin öldüğünü açıkladı. Lübnan ordusu, İsrail'in Bint Cübeyl sınır köyündeki bir ordu tesisini hedef almasının ardından "karşılık verdiğini" duyurdu.

Lübnan ordusu, İsrail'le çatışmalara ilk kez katıldı. İsrail'le sadece Lübnan Hizbullahı çatışıyordu ve Lübnan ordusu bu çatışmanın tarafı olmadığını açıkça belirtmişti.

KATLEDİLENLERİN SAYISI BİN 974'E YÜKSELDİ
Lübnan Sağlık Bakanlığı, siyonist İsrail'in saldırılarında katledilenlerin toplam sayısının bin 974'e yükseldiğini açıkladı. Katledilenlerden 127'sinin çocuk olduğu belirtilirken, 9 bin 384 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

İsrail'in Beyrut'un güneyine dönük son hava saldırılarında katledilenlerin sayısı 9'a, yaralıların sayısı ise 14'e yükseldi.

İSRAİL, LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE 25 KÖYÜN BOŞALTILMASINI İSTEDİ
Siyonist İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki çok sayıda köyün boşaltılmasını istedi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun "Hizbullah'a karşı" saldırı düzenleyeceğini belirtti ve acil tahliye uyarısının yapıldığı köylerin listesini paylaştı.

Adraee'nin tahliye çağrısı yaptığı köy ve beldeler arasında "el-Harayib, Erezi, Zerariye, Adlun, Ensariyye, Deyr Tekla Çiftliği, el-Vasita Çiftliği, Cemceme Çiftliği, Kusaybe, Cebşit, Nebatiye, Sinay Çiftliği ve Duveyr'in doğusu, Kefr Rumman, el-Fuka, Menzile, Habbuş, el-Humsiyye, Beysariyye, es-Seksekiyye, Lubiyye, Kefr Tibnit, Ernun, Zevtar'ın doğusu ve batısı" yer alıyor.

Adraee, ismi geçen yerlerde yaşayanlara "evlerini boşaltıp Evveli Nehri'nin kuzeyine gitmeleri" çağrısında bulunarak göçe zorladı ve İsrail ordusunun saldırı düzenleyeceğini duyurdu.

İSRAİL HAMAS YÖNETİMİ BAŞKANININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ
İsrail ordusu Gazze'de üç ay önce düzenlenen saldırılarda Hamas yönetiminin lideri Rawhi Mushtaha'nın ve Hamas yöneticileri Sameh es-Siraj ile Sami Oudeh'in öldürüldüğünü iddia etti. Hamas'tan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.