21 Eylül 2024 Cumartesi

Mamak Belediyesi direnişi kazanan işçileri işten attı

İnsanca yaşamaya yetecek ücret ve hakları için direnen ve kazanan Mamak Belediyesi çalışanı iki işçi işten atıldı. İşten atılan işçilerden Kaplan, bu hafta içinde işe iadesi gerçekleşmezse direnişe geçeceğini duyurdu.

Mamak Belediyesi, işçilerin direnişinin kazanımla sonuçlanmasını hazmedemedi. İnsanca yaşamaya yetecek ücret ve hakları için direnen ve direnişleri kazanımla sonuçlanan iki işçiyi işten çıkardı.

İşten atılan işçilerden Murat Kaplan, belediyedeki çalıştığı birim önüne giderek açıklama yaptı. Kaplan, şu ifadeleri kullandı: "Mamak Belediyesi Fen İşleri ve Par Bahçeler işçileri olarak 9-10-11 Ağustos tarihlerinde asgari ücret zammıyla birlikte açlık sınırının bile altında kalan ücretlerimize ek zam talebi ile iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. İş bırakma eylemi yapmadan önce ek zam talebimizi defalarca dile getirmiş olmamıza rağmen belediye yönetimi de sendikacılar da bu talebimizi duymamazlıktan geldi. Bizler de bunun karşısında üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. Bu süreçte, öncesinde bize karşı kör, sağır, dilsiz olan yönetim ve sendika tarafından da türlü tehditlere maruz kaldık.  Biz işçiler bu tehditler karşısında yılmadık, hakkımızı aramaktan vazgeçmedik ve sefalet ücretine karşı direnişimize devam ettik. İş bırakma eylemimizin 3. gününde de kısmi bir kazanım elde ederek direnişimizi sonlandırdık."

İşe alınmadığı durumda direnişe devam edeceğini belirten Kaplan, "Eğer bu hafta içinde işe iadem olmazsa direnişimi Mamak Belediyesi önüne taşıyacağım. Mamak Belediyesi işçileri olarak tüm işçi ve emekçi dostlarımızı işten atma saldırısına ve sömürüye karşı dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklama esnasında birimdeki müdür ve yöneticiler sürekli işçileri ve desteğe gelenleri tehdit etti. "Bizi başka türlü davranmak zorunda bırakmayın" sözleri ile işçilerin üzerinde baskı kurmaya çalıştı.