21 Eylül 2024 Cumartesi

Manisa Sipil Group patronları kaçtı, işçiler haklarını istiyor

Manisa Sipil Group'da işçilerin maaşları ve tazminatları verilmiyor. Patronlar hiçbir açıklama yapmadan kaçtı, işçiler haklarını almak için fabrika önünde bekliyor.

Manisa Sipil Group A.Ş.’da konkordato ilan edildiği gerekçesi ile işçilerin maaşları ve tazminatları ödenmedi.

Patronlar, Hakkı Bayraktar ve Murat Bayraktar hiçbir açıklama yapmadan kaçtı. İnşaat, çelik ve plastik bölümlerinden oluşan fabrikada 500'e yakın işçi çalışıyor. İşçiler, patronlar kaçtığı için insan kaynaklarında çalışan görevliler ve müdürlerle muhatap oluyor. 

PATRONLAR KAÇTI, MUHATAP YOK
Fabrikanın inşaat ve plastik bölümleri, konkordatonun ilan edilmesinin ardından kapatıldı ve burada bulunan tüm makineler kaçırıldı. Sadece çelik bölümündeki makineler duruyor. İşçiler, bu bölümdeki makinelerin kaçırılmaması ve haklarının ödenmesi için fabrika önünde bekliyor.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
ETHA'ya konuşan plastik bölümü işçilerinden Gülcihan Çelik, henüz üç aydır fabrikada kadrolu olarak çalıştığını, içeride bir aylık maaşının olduğunu belirtti. Çelik, "Benim bir aylık maaşım var ama diğer işçi arkadaşların daha fazla hakkı var" diye belirtti.

İşçilere parça parça maaşlarının ödendiğini söyleyen Çelik, "Maaşların tamamı ödenmiyor. Tazminatı olan arkadaşlarımızın alıp alamayacağını da bilmiyoruz. Tazminatların elden verileceği söyleniyor ancak 14 milyon gibi bir miktar. Bu miktar elden nasıl verilecek, bilmiyoruz" dedi.

Çelik bölümünde çalışan işçilerin, kalıp ve makinelerin çıkarılmaması için kapıda beklediğini söyleyen Çelik, "Şuan ne olacak tam belli değil. Patronlar yok, bizimle muhatap olan kişiler müdürler ya da insan kaynakları çalışanları. Bize tekrar iş başlayacak ve çalışacaksınız diyorlar ama diğer taraftan da fabrikadaki malları kaçırıyorlar" diye belirtti. 

Gülcihan Çelik, işçiler olarak sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayarak, hukuki mücadeleyi de sürdüreceklerini söyledi.