7 Ekim 2024 Pazartesi

Manisa'da HDP'nin direnişini büyütme çağrısı

Manisa'da halk buluşmasında konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, yaptıkları buluşmalarla HDP'yi kapatmak isteyenlere karşı alanlarda cevap verdiklerini belirterek, herkesi mücadele ve direnişi büyütmeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında Manisa'nın Turgutlu ilçesi İstasyonaltı Mahallesi'nde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ile HDP MYK ve PM üyeleri katıldı.

Halk buluşması öncesi HDP'li Pero Dündar mahalleli kadınlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Dündar daha sonra kadınlarla birlikte halk buluşmasına katıldı. Halk buluşmasında "HDP Halktır, halk susturulamaz", "Biji berxwedana HDP", "HDP onurdur, onur dimdik ayakta" sloganları atılırken, Deniz Poyraz ile kadın katliamlarına vurgu yapan pankart ve dövizler taşındı.

Çok sayıda kişinin katıldığı buluşmada konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, yaptıkları buluşmalarla HDP'yi kapatmak isteyenlere karşı alanlarda birlikte cevap verdiklerini belirterek, herkesi mücadele ve direnişi büyütmeye çağırdı.

Kürtlere düşman bir iktidarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Oluç, "Bu iktidar barışı isteyen ve savunuculuğunu yapan PKK lideri Abdullah Öcalan'ı tecrit ediyor. Öcalan en son görüşmesinde ne demişti, 'Bana bir hafta müddet versinler ben kendime güveniyorum. Barışı gerçekleştiririm ama devlet aklı devreye girsin, bana bir hafta müddet versinler' dedi. Bu sözlerin sahibi Sayın Öcalan'a ağırlaştırılmış tecrit uyguluyorlar" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından halk buluşması atılan sloganlarla son buldu.