20 Eylül 2024 Cuma

Mardin'de 25 Kasım eylemine 301'den soruşturma

Mardin Şahmaran Kadın Platformu'nun yasağa rağmen yaptığı 25 Kasım açıklamasına 301'den soruşturma açıldı.
Mardin'de yasağa rağmen yapılan 25 Kasım açıklamasına 9 gün sonra jet hızıyla soruşturma açıldı. Mardin Şahmaran Kadın Platformu'nun 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde gerçekleştirmek istedikleri eylemler, Artuklu Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı.
 
Ancak yasağa rağmen Karayolları Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, eylemlerini gerçekleştirmiş, Kaymakamlığın kararını da protesto etmişti.
 
Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi, eylemde açıklama yapan Kadın Platformu üyesi Eylem Ergün hakkında "örgüt propagandası yapmak" ve Türk Ceza Kanunu (TCK) 301'inci maddesindeki "Türk milletini ve devletini alenen aşağılama" iddialarıyla  soruşturma başlattı.
 
Ergün, soruşturma kapsamında ifade verdi. Ergün hakkındaki soruşturmanın akıbeti önümüzdeki günlerde belli olacak.
 
Soruşturmaya konu olan açıklamada; kadınların evde, işte, sokakta erkek şiddetine karşı durmaya devam ettiklerini vurgulanarak "Kadına yönelik şiddetin ivmesi son yıllarda artmıştır. Taciz ve tecavüz edenler, öldürdükleri kadınlar için 'intihar etti' diyenler, soruşturmalardan kurtulmaya çalışıyor. Devlet her alanda kadına yönelik şiddete, haksız tahrik indirimleri ile failleri cezasız bırakarak şiddeti direk ve dolaylı olarak teşvik ediyor" denilmişti.