22 Eylül 2024 Pazar

Mata işçileri taleplerini Ankara'ya taşıdı

28 gündür direnen Mata işçileri taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Meclis'e iletti.

Mata Otomotiv'de çalışırken Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olmalarının ardında işten atılan 600 işçi, taleplerini duyurmak için Ankara'ya yürümek isteyen ancak polis tarafından engellenen işçiler Ankara'da.

28 gündür direnen Mata işçileri yaşadıklarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Meclis'e iletti.

Bakanlık önünde kısa bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Türkiye'nin patronlar cenneti olduğunu kaydetti. Hükümetin sermayenin sözcüsü olduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, yürüyüşlerinin bu nedenle engellendiğini kaydetti. Serdaroğlu, "Bugün biz araçlarla ve arkadaşlarımızın kararlılığı sonrasında Ankara'ya gelmek durumunda kaldık, niye öyle söylüyorum. Elbette Ankara dertlerimizi, sorunlarımızı anlatacağımız yer. Bekliyoruz gerçekten de Çalışma Bakanlığımız gerekli girişimlerde bulunacak ve işverenin hukuksuz tutumuna karşı yaptırım uygulayacak mı? Umarım böyle bir sonuç yapar. 600 arkadaşımızın mağduriyetin giderilmesi için Bakanlık üzerine geleni yapar" dedi.

İşçileri Meclis'te CHP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Veli Ağbaba karşıladı. Serdaroğlu, Ağbaba'ya süreci aktardı.

Mata işçileri taleplerini Bakanlığa ve Meclis'e iletti.

İşçiler, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Mata işçisi direnişin simgesi" sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdı.