20 Eylül 2024 Cuma

Minbic Askeri Meclisi temmuz ayı bilançosunu açıkladı

Minbic Askeri Meclisi, temmuz ayında 13 çetenin öldürüldüğünü ve 35 çetenin yaralandığını açıkladı. Saldırılarda 6 savaşçının ise ölümsüzleştiği ifade edildi.

Minbic Askeri Meclisi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Minbic'e yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Saldırılarda halkın yerleşim yerlerinin günlük olarak doğrudan hedef alındığı duyurulan açıklamada, saldırıların hedefinin bölgeyi insansızlaştırmak olduğu vurgulandı.

Açıklamada, işgale karşı direnişin devam ettiğine dikkat çekildi ve savaşçıların sızma ve saldırı girişimlerini boşa çıkarttığı, işgalcilere ağır darbe vurduğu belirtildi.

Temmuz ayında gerçekleştirilen saldırıların bilançosuna ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Temmuz ayında Minbic'e bağlı 21 köy, 862 obüs ve havan toplarıyla hedef alındı. Çetelerin 14 sızma ve saldırı girişimi savaşçılar tarafından boşa çıkartıldı. Bu girişimlerde 4 kez yoğun çatışma yaşandı. İşgalci Türk devletine ait iki dron düşürüldü.”

Ayrıca, çıkan çatışmalarda 13 çetenin öldürüldüğü, 35 çetenin yaralandığı; işgal saldırılarında 4'ü çocuk 6 kişinin yaralandığı, 6 savaşçının ise şehit düştüğü duyuruldu.

İşgalci Türk devletinin, bomba yüklü dronlarla, Mihsenli, Cat ve Toxare köylerine 9 saldırı gerçekleştirdiği, Ewn Dedat köyünde Şam hükümetine ait iki askeri noktayı hedef aldığı belirtildi. Baxoz köyüne yönelik sızma girişiminin boşa çıkartıldığı ve iki çetenin öldürüldüğü ifade edildi.

Minbic Askeri Meclisi'ne bağlı komandos güçleri ile Cephed El Ekrad güçlerine bağlı Siwar İdliğ Tugayı savaşçılarının çetelerin saldırı girişimini boşa çıkardığı kaydedildi. Kirêdîyê askeri üssünden başlatılan saldırı girişiminin boşa çıkarıldığı, çıkan çatışmada 4 çetenin öldürüldüğü, 14'ünün yaralandığı verileri paylaşıldı.

Açıklamada, Ereb Hesen, Cerad ve Mehsenli köylerine sızma girişimi sonucunda Askeri Meclis savaşçıları ile çıkan yoğun çatışmalarda ise onlarca çete öldürüldü ve çok sayıda çetenin yaralandığı belirtildi.