20 Eylül 2024 Cuma

Minbic?de yakalanan çeteci: TSK gönderdi

Minbic Askeri Meclisi?ne karşı saldırı hazırlığında olan bir kişi yakalandı. Çeteci, kendisine verilen bombayı patlatabilseydi görüntüyü TSK'ya göndereceğini ve karşılığında 10 bin dolar alacağını itiraf etti.
Fırat Kalkanı üyesi Qusey Mahir adlı çete, Minbic’de saldırı hazırlığındayken güvenlik güçleri tarafından yakalandı. 
 
ANHA'nın haberine göre, Cerablus’un Qirat köyü doğumlu olan ve Minbic'te yaşayan Qusey Mahir, Minbic güvenlik güçleri tarafından yakalandıktan sonra itiraflarda bulundu. Cebhet El Şamiye üyesi Ezazlı Mihemed Ebud adlı kişinin kendisiyle bağlantıya geçerek, TSK'nın elinde olan ve Cerablus sınırlarında bulunan Qirat köyünde görüştüklerini anlatan Mahir, şöyle devam etti: "Benim için bir bomba hazırlamıştı. Bana bombayı nasıl kullanacağımı öğretti. Sonra ben bombayı aldım ve Minbic’deki evime yakın bir yerde sakladım. Bana kendileri haber vermeden saldırıyı gerçekleştirmemem gerektiğini söylediler. Bu eylemle amaçları Cebhet El Şamiye’nin Minbic’de olduğu ve eylem gerçekleştirebileceğini söylemekti. Türk ordusu da bunun üzerine Minbic’de uyuyan hücreler olduğunu dile getirecekti."
 
Qusey Mahir, yakalanmamış olsaydı saldırının görüntülerini TSK yetkililerine göndereceğini ve karşılığında 10 bin dolar alacağını da sözlerine ekledi. 
 
Minbicli yetkililer, Minbic’de karmaşa yaratılarak olası işgal saldırılarının meşru gösterilmeye çalışıldığı yorumu yapıyor.