3 Ekim 2024 Perşembe

MLKP Kürdistan: Komplo başarısız kalacak direniş kazanacak

MLKP Kürdistan Örgütü 15 Şubat uluslararası komploya ilişkin açıklama yaptı, "Bütün yurtseverler, demokratlar, sosyalistler ve sosyalist yurtseverler komploya karşı birleşmeli, birliklerini güçlendirmeli, büyük bir direniş ortaya çıkarmalı; her yerde başkaldırmalı ve mücadeleyi şiddetlendirmelidir" denildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü, 15 Şubat komplosuna ilişkin açıklama yaptı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a karşı planlanan ve yürürlüğe konan uluslararası komplonun üzerinden 23 yıl geçtiği hatırlatılan açıklamada, "Öcalan'ın esir alınması amaçlayan komplonun ilk aşaması 9 Ekim 1998'de başladı ve 15 Şubat 1999'da tamamlandı. Esir edilmesinin ardından komplo Öcalan'ın ağır tecrit koşulları altında İmralı'da tutulmasıyla devam etti" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Gerçekte, bu komplo Öcalan'ın şahsında özgür Kurdistan fikir ve mücadelesinin kökünden sökülmesini amaçlıyordu. Emperyalistler ve sömürgeciler tecrübe etmişlerdi ki Kürt halk önderleri esir alındıklarında Kürt isyanları kolayca bastırılıyordu. Aynı olacağı varsayımı ile hareket ettiler. Kürtler arasında özgür Kurdistan fikrinin ortadan kalkmasını istiyorlardı.

"Öcalan'ın direnişi ve Kürt halkı, komployu boşa çıkardı. 23 yıldır Öcalan'ı teslim alamadılar. 23 yıldır devrimci Kürt örgütlerini kıramadılar. 23 yıldır Kürt savaşçılarını yenemediler.

"Komplo 24. yılında da devam ediyor. Öcalan üzerindeki tecrit ağırlaştırılıyor. Sömürgeci Türk devleti emperyalist ortakları ile birlikte Kürt savaşçılara karşı ağır ve kirli bir savaş yürütüyor. Öcalan'ın esaret altında tecrit tutulması Kürt halkının esaret altında tecrit tutulması demektir. Öcalan'ın esaret altında tecrit tutulması Türk yoksullarının esaret altına alınması ve tecrit edilmesi demektir. Öcalan özgür olmadan Kürtler özgür olamaz, yoksul Türkler sömürücülerden ve faşistlerden kurtulamaz.

"Bütün yurtseverler, demokratlar, sosyalistler ve sosyalist yurtseverler komploya karşı birleşmeli, birliklerini güçlendirmeli, büyük bir direniş ortaya çıkarmalı; her yerde başkaldırmalı ve mücadeleyi şiddetlendirmelidir.

"Sosyalist yurtseverler Kürt halk önderi Öcalan şahsında uygulanan komploya karşı her yerde ve her biçimde mücadele etmeli komployu protesto etmelidir."