20 Eylül 2024 Cuma

MLKP/FESK gerillası Söğüt Basel'de anıldı

Zap savunmasında 17 Ağustos'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarin Awaz) İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Anmaya katılan Suruç tanığı Güneş Erzurumluoğlu, Söğüt'ün de Suruç katliamına tanık olduğunu hatırlattı, "Unutmayalım yoldaşlar, çiçeği öldürebilirler ama baharı asla" dedi. Zap savunmasında ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarin Awaz) İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.
 
Sinevizyon gösteriminin ardından etkinliğin açılış konuşmasını Suruç katliamına tanık olan Güneş Erzurumluoğlu yaptı. 
 
Şevin Söğüt'ün de kendisi gibi Suruç katliamına tanık olduğunu hatırlatan Erzurumluoğlu şunları söyledi: "Sarin Awaz yoldaşın sözlerinin ardından konuşmak gerçekten çok zor. Şehit Sarin Awaz yoldaşın çağrısına kulak verdiği Rosa Renas’ın anmasında da konuştum. Şimdi Sarin yoldaş için konuşuyorum. Her ikisini de tanıyordum. Bana yürümeyi özletmeyip kendilerini özleten yoldaşlarım onlar. Cepheye giderken ki sözlerinde partisini, bizleri sevdiğini dile getiren Sarin yoldaş bizlere çok şey anlatıyor."
 
Kutsiye Bozoklar'ın "Savaş koşullarında devrimcileşerek kendi yazgısını değiştirme yolunda bir adım atan insan güvenli ve geleceğe açık insandır" sözlerini hatırlatan Erzurumluoğlu, İstanbul 3. havaalanı inşaatındaki işçilerin direnişine dikkat çekti.
 
Erzurumluoğlu şöyle konuştu: "Bize düşen kapitalizmin ve Saray'ın yoldaşlarımıza, siper yoldaşlarımıza, işçilere yaptığı uygulamaları halkımıza taşımaktır. Bu çelişkileri topluma göstermek, toplumu bu çelişkiler etrafında eylemli mücadeleye çekmek güncel bir görevdir. Durumu değiştirme ve değişim inancı ve umudunu hep birlikte biriktirmeliyiz. Unutmayalım yoldaşlar, çiçeği öldürebilirler ama baharı asla."
 
Anmada MLKP adına yapılan konuşmada da, "Şevin yoldaşın bayrağını yüksekte tutma yürüyüşü yarım kalmayacak. Yoldaşın düşlerini mutlaka taçlandıracağız. Şevin yoldaşın çağrısı devrimcilere, sosyalistlere, komünistlere birlikte mücadele çağrısıdır. Bunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Faşizme karşı siper yoldaşlığını büyütme çağrısıdır. Bizler Avrupa’da yaşayan politik sürgünler olarak ırkçı ayrımcı uygulamalara karşı birlikte güç olmalıyız. Faşizm her yerde faşizmdir" denildi. 
 
Anma etkinliği katılımcıların duygu ve düşüncelerini paylaşmasının ardından "Şehid namirin" sloganıyla sona erdi.